Allmänt

Flaska!?

image

Tidig lördagmorgon. På väg till barnens farmor. Hon fick med sig en tröja och en klänning hem för ett tag sen. Hoppas hon har haft tid att laga det. Det blir en familjedag. Tog ett beslut igår. Jag ska introducera nappflaskan för Tuva-Li. Lite ångest för det men nu har jag bestämt mig. Jag ska inte sluta amma, men det kan vara skönt om det funkar med flaska också. Tvillingar ammade jag i lite mer än arton månader. En repris på det är jag inte sugen på. Vilken flaska är bäst?

35 svar till “Flaska!?

 1. Malin skriver:

  Vi använde Dr.Brown’s flaskor och jag rekommenderar dom varmt! Lite dyrare, lite fler delar att diska men ingen magknip what so ever.
  Jag ammade vår son men började även ge flaska efter ett par månader. Han fick väldigt lätt ont i magen. Men inte alls med dom flaskorna! Super är dom!
  🙂

 2. Jag rekommenderar MAMs ultivent! Annars finns Tommie Tipees som har en napp som liknar bröstvårtan.

 3. Mia skriver:

  Jag tycker Mam flaskorna är bäst. har testat några olika till båda men den flaskan gillade båda bäst

 4. Sandra skriver:

  Jag är nappflask älskare har ett 20 tals nappflaskor i olika märken m,m.. men den bästa nappflaskan för ersättning/välling iaf är HELT KLART MAM nappflaskorna. sen när dem dricker mjölk vatten å sånt där då tycker ja inte det spellar så stor roll vad dte e för nappflaska då e alla lika bra.. men just för välling/ersättning så tycker jag mam nappflaskorna e dem bästa 🙂 lätta att diska då man skruvar av botten på dem. å stort håll att hälla i pulvret ..

 5. Maria skriver:

  MAM:s bästa vi någonsin haft iaf. 🙂

 6. Emmis skriver:

  Jag pratade med dom på bvc om vilken flaska man skulle ha och då så hon mam my first bottle, den minsta mam flaskan, för den var mest lik bröstet och gav även barnet lite sugmotstånd som det även är på bröstet, så bvc rekomendation är mam, och vi har provat den och den funkar bra… 🙂

 7. Haft olika till ”alla” 4..
  Men MAM är något vi alltid återgår till & har så länge det ska vara flaska.. Lycka till & skam den som ger sig 😉

 8. Louise skriver:

  Jag använde my first bottle till Izabella och nu använder jag vanliga mam flaskor det är det enda hon dricker ur.
  Hon trivs bäst med dem:-).
  Lycka till med flaskmatningen.

  Ha en bra dag//Louise från Malmö

 9. Sarah skriver:

  Som de andra säger, MAM. Minsta napphålet och hårt skruvad kork så att han får kämpa ut det som vid bröstet. Min bebis är 4 mån imorn och vi provade med flaska i 2 mån innan han äntligen tog den förra veckan. BVC sa att alla barn tar flaska tillslut, skam den som ger sig 🙂 ibland tar det en dag och ibland 6 mån eller längre tid… Så skönt att kunna kombinera!

 10. Amela skriver:

  Philips avent är helt klart bäst och din unge slipper kolik och såriga läppar =D

 11. EmmaS skriver:

  MAM.. har vi använt och de har varit jätte bra 🙂

 12. Linda skriver:

  Philips Avent!

 13. Martinique skriver:

  Det är nog olika från barn till barn vad dom trivs med. Men båda mina barn har tyckt bäst om MAM flaskorna!

 14. Linda skriver:

  Jag har testat många olika flaskor och är inte direkt missnöjd med någon, men i början av ”flaskperioden” rekommenderar jag absolut Dr Brown som ska motverka magknip och vara så nära ”suga på bröstet” som det bara går 😉

  http://shop.alltforforaldrar.se/dr-brown.html?gclid=COfy0My327ICFeR2cAodhSoAtQ

  Mvh Linda

 15. Malin skriver:

  Båda mina barn har gillat mams. Men efter ca 6 månader har även andra märken funkat bra. Men mams tycker jag liknar mest en sugen bröst vårta om man kan säga så. Kanske därför dom är så poppis?

 16. Johanna skriver:

  Mam ultivent har jag använt och de har funkat jättebra när man vill varva med att amma också 🙂

 17. Saida skriver:

  Dr Brown flaskorna är bäst enl mig. Har testat flertal olika flaskor och vilken skillnad det gjorde när vi tillslut kom till Dr Brown flaskorna. Toppen bra är de. Värt vart ena krona…

 18. lillasotarara skriver:

  Vi kor med tommee tippees flaskor och Anti-kolik napparna, dom som ska likna brostvartan. Funkar alldeles prima!

 19. lillys mamma skriver:

  medela har ju en rätt ny flaska som ska vara lika som bröstet att dricka ur.. mamsär poppis, och tommee tippie men som sagt, insta hålet oavsätt och hårt åtskruvat så de blir så svårt so öjligt, ananrs är de ju lätt att amningen blir sabbad, å de är ju väldigt tråkigt när man har mjölk och de funkar bra.. men måste varna för alla smala flaskor (tex eska/bambino.. även dr brown har en smal variant, och nuk) som förstör käkarna, då de blir som när vi suger i ett sugrör, och så är de ju inte meningen att käkarna ska vara, utan bebisar gapar ju väldigt stort om bröstet, och de är ju de som är meningen… en kusin till in dotter är helt uppfödd på smalflaska och kan inte bita ihop helt ens, helt knas i munnen..

  men många köper dom smala för dom är billiga på ica/willys mfl, men man får vad man betalar för, dom är värdelösa att hlla i pulver i och diska (för hand) med.. men till vatten sen duger dom ju..

  en kompis som har tvillingar på 2 gav lite ersättning, och ena vägrade flaskan efter ett tag, den andra vägrade bröstet för flaskan va bekvämare.. hon körde med mam ultivent/anticolic/myfirst bottle

  jag hade tommee tippee för snart 4 år sedan till min dotter, hade mkt mjölk men en sovbebis, så ja pumpade ur när ja höll på sprängas, å då fick hon ibland de i flaskan.. en oftast försökte ja koppa henne, eftersom ja va livrädd att hon skulle vägra bröstet sen..

 20. sofia skriver:

  MAMs ultivent den är bäst, men du får nog prova dig fram.:)

 21. Karolin skriver:

  Men Madde, hur har en av tvillingarna sitt bälte i bilbarnstolen? De ser inte säkert ut direkt!

 22. Elvina - Petras dotter skriver:

  Vi testade olika flaskor men för våran dotter funkade Dr Brown flaskorna bäst. Den största skillnaden var att hon inte fick i sig lika mkt luft och fick mindre magont. (och vi matade upprätt, rapade m.m) så för oss satt skillnaden till magont i flaskorna!

 23. Elizabeth skriver:

  MAM anti colic har funkat bäst för oss.

 24. Annelie skriver:

  Tycker att Esska flaskorna är utmärkta med anatomisk napp då! Mina 6 barn har aldrig fått ont i magen lr så när vi använt dom! Man behöver inga dyra special flaskor. Lycka till!!

 25. Isabel skriver:

  Tommee Tippie helt klart! Dessa dinappar förstör inte amningen just för att bebisarna måste ha exakt samma grepp med munnen som på ett bröst. Sen att de är superlätta att diska, man kommer ner i dom med en disksvamp är också ett plus

 26. LInda skriver:

  Helt klart Dr Browns flaskor , båda mina killar har fått ersättning och de flaskorna var suveräna ! Gillade de som heter Wide neck 🙂

  Lycka till

 27. vi har bara använt Avent. de är korta men breda och då är det lätt att med mått hälla i välling- och ersättningspulver.
  har funkat kanon för oss och pipen finns i många olika storlekar.

 28. Tina skriver:

  Hos oss har det varit olika med barnen den ena tog bara Avents och den andra bara MAMs… Båda är antikolik flaskor eftersom våra barn tyvärr fått börja med ersättning med det samma eftersom amningen inte funkat alls 🙁 Så det är nog bara att prova och se vad hon gillar 🙂

 29. Sofia skriver:

  Hej Madde!
  Jag vill bara säga att du gör mig så grymt imponerad över hur du lyckas komma i form och att du klarar av att hålla dig motiverad! Själv försöker jag och försöker men tappar motivationen hela tiden.. Har gått upp ca 8 kg sen förra sommaren och redan då tyckte jag att jag vägde för mycket och var för stor, vad är jag inte nu då? Skulle du kunna ge något tips?
  Tack för en härlig blogg Madde!

 30. Christina skriver:

  Köp glasflaskor! De enda flaskorna du kan vara säker på att de är giftfria.

 31. Anna skriver:

  Vi använde en flaska från apoteket som bvc rekommenderade. Den heter Calma, och med den så suger barnet på samma sätt som på bröstet. Dock var den lite dyr tror den kostade 180 kr men enligt mig var den helt klart värd sina pengar. Mam är oxå bra de använder vi nu.

 32. Emelie skriver:

  Håller med föregående talare, calmaflaskan är den enda som man måste använda samma sugteknik som på bröstet, så välj den om du vill vara säker på att hon inte ska sluta ta bröstet. När dom blir större har jag gillat MAM (som alla andra verkar det som ;-))

 33. jag har användt mam till mina och den är super bra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.