Allmänt

Det finaste priset!

Det borde kännas så jäkla gött när man är ledig! Jag blir mest bara stressad just nu. Det är så mycket jag vill ta tag i och då passar det inte med en massa röda dagar hit och dit. Jag borde kanske bara slänga mig i soffan och bara göra ingenting men fasen när man är mitt inne i ett flow så vill man bara köra på. Det här med att skapa en egen e-handel är visst inte det enklaste, som tur är så finns det ju folk som kan sånt här tackochlov. Ännu bättre skulle det kännas om det blev klart redan nu på en gång. Tanken är att man ska kunna hitta min konst där. Jag har blivit överöst med mejl från så många härliga människor därute som vill köpa min ugglor. Det är så roligt och inspirerande. Nästa vecka är det många av er som har en alldeles egen regnbågsuggla på väggen. Jag skulle bli jätte glad om ni skulle vilja mejla lite bilder på vart de hänger runt om i era hem.

Just nu sitter jag och målar en ny tavla som ska få liv i mitt nya kök. Har haft en bild i huvudet hur jag vill att det ska se ut och jag tror det kommer bli bra.

Imorgon är det måndag, en måndag utan Familjen Annorlund på tv4. Konstigt när man varit så van vid det i nästan tre månader nu. Det har liksom blivit höjdpunkten för barnen. Eftersom vi inte sett avsnitten själva innan de sänds så har det alltid varit lika spännande. Så känns det som om filmteamet varit med oss trots att vi slutade spela in för länge sedan. De har ju varit med oss ändå på något sätt. Vi saknar våra vänner…

Victor tittade på avsnittet som handlade om när jag blev själv med Victor, och hur mycket Micke betyder för oss. Han har inte velat tittat på Familjen Annorlunda ihop med oss, han tycker nog att det är lite pinsamt ibland och dessutom så har det funnits mera viktiga saker som gått före. Han har sett alla avsnitt för sig själv i efterhand. Just det här avsnittet var gripande och fick många att gråta, även mig. Det är svårt att förklara men det känns lite som om man ser sig själv från sidan av. Man får ibland en annan uppfattning om saker och ting. I vardagen tuffar man på, dagarna bara går och man uppfattar inte allt omkring sig. Att se sig själv från sidan av gör att man uppskattar nuet mera. Victor behövde inte säga så mycket. Hans ögon och den långa kramen sa allt. Mitt älskade lilla barn. Han är så fin och de som valt att kasta bort papparollen får bara skylla sig själva. ”Tack mamma” tack för vad? Att jag fick bli din mamma? Det finaste jag någonsin gjort. Galet hur fruktansvärt mycket man älskar sina barn. Så mycket så att det gör ont i kroppen.

Jag visade Victor alla era kommentarer. Han blev tyst och ”mmmmmade”. Tror det kändes skönt att få det bekräftat även om han egentligen redan visste det. För det här är ju inte Victors fel, det är ju de som valt att inte finnas kvar i Victors liv. Vilken förlust.

Vi är en lycklig familj en modern-happy-family, det känns som en seger. Jag har vunnit det finaste priset!

Kärlek ♥

 

 

27 svar till “Det finaste priset!

 1. Irene skriver:

  Wow!

 2. Bettan skriver:

  Hej! Hur kan Viktors farmor låta bli ha kontakt förstår jag inte¡¿

 3. Nilla skriver:

  Åh, vad tårarna rann under just det avsnittet! Sonen (14 år) grät floder ska jag säga, han känner samhörighet med Victor. Han har också en pappa som inte bryr sej,,,jo han ”bryr sej” på sina egna villkor:( Så tragiskt!! Och saknaden efter en pappa är stor!!
  Så fint gjort av Victor,,,fin kille du har!! ja alla barnen är såklart fina,,var stolt!!
  Kram

 4. Lotte skriver:

  Ska du starta egen webshop? Va spännande!! Jag känner igen den där känslan när man vill ta itu med så mycket och så är det röda dagar haha.
  Ha en bra 1a april 🙂
  Kram Lotte http://www.lotte4.blogspot.com

 5. Emelie skriver:

  Kommer att sakna att titta på er medan jag går på CT:n!
  Har sms:at dig hörru!
  PUSS

 6. Nathalie skriver:

  Åh, ni är så himla fina! Kommer sakna er i rutan!!
  Ha en bra dag, kram!

 7. Cecilia skriver:

  Hej på er,

  Ni är en härlig familj och jag har sett alla avsnitten av familjen annorlunda. Viken härlig berättelse om Vicktor. Jätte fina ugglor du gör. Du har ingen tanke på att måla anndra tavlor också??

  Kram Cecilia

 8. Felicia skriver:

  Jag satt och grät när det var de avsnittet och när ni fira farsdag och han gav Micke en present så himla gulligt 🙂 ni är fina allihopa! kommer sakna er <3 tur att du bloggar i alla fall 😉

 9. Clara skriver:

  Nååå…

  Jag håller på med ”frågor och svar” på min blogg! Det skulle betyd sjukt mycket om du kommenterade eller frågade något<3

 10. Catharina skriver:

  TIttar in här lite av slump och kan inte annat en hålla med dig om den där kärleken till barnen. Det är verkligen helt galet och så otroligt starkt det man känner för sina barn. Snacka om kärlek <3 Man önskar bara att barnen också förstod det lite bättre ibland…..Önskar dig en fortsatt fin måndag!

 11. Anna skriver:

  Har Victors farmor och farfar kontakt med honom?

 12. Karin skriver:

  Hej Madde!
  Jag som är både mamma och farmor, kan inte förstå hur
  man kan välja bort det finaste som finns.
  Jag älskar mina barn så det gör ont, jag älskar mina barnbarn
  minst lika mycket som mina barn. Jag är så glad och stolt över
  att vara farmor, det är en gåva.
  Jag kan inte för mitt liv förstå hur någon kan välja bort det från sitt liv.
  Men jag hoppas, som jag skrev förrut, att det finns andra där för Victor. För han är en otrolig kille, med sånt fint både yttre och inre.
  Tack Madde för att du delar med dig av ditt liv!

  Många kramar från mig!

 13. Terri skriver:

  Vad fina ni är tillsammans, har sett typ varje avsnitt av familjen annorlunda, ni verkar vara en jättehärlig familj verkligen! 🙂

 14. Karin skriver:

  Hej Madde!
  Jag undrar om när/om ni kommer tillbaka i familjen annorlunda?
  Ha det bra!

 15. jag läser din blogg dagligen och jag saknade verkligen er på tv:n idagf 🙁
  Som 18 åring känner jag igen mig mycket i Victor. Som jag har kommenterat i ett annat inlägg växte jag upp utan pappa och det har tagit hårt på mig men jag har aldrig vågat erkänna det.
  Jag beundra verkligen din familj, det gör jag verkligen! Ni verkar så otroligt härliga, den dagen..(om den ens sker) jag skulle få tillfälle att ser eller träffa er skulle jag verkligen ta tiden i akt. NI verkar helt otroliga. Även om din son Victor kanske har berört mig mest eftersom jag känner igen mig mest med honom.

  Jag skulle verkligen uppskatta ett svar, antingen på min blogg eller på min mail.

 16. kerra skriver:

  Säljer du ngn uggle tavla, jag skulle gärna tänka mig en elr fler, vad tar du för dem? maila mig gärna på [email protected].

 17. .... skriver:

  Jag är en av alla som blivit övergiven av sin pappa, som 12 åring försvann min pappa för att leva ett nytt liv med en annan kvinna än min mamma och då övergav han allt, mig och mina syskon.
  Idag 15 år senare mår jag fortfarande lika dåligt som den där morgonen han åkte. Det påverkar hela mitt liv fortfarande!!!

  Du verkar ha lyckats göra din son lycklig, trotts ett svin till pappa. Jag däremot har fortfarande inte fått den tröst som behövs, jag lever varje dag med känslan att hatar min pappa mig så mycket att han kan överge sin egen dotter, då kan det inte finnas någon annan i hela världen som älskar mig.
  Jag hatar mig själv och ger mig inte ett öre för värde. Men nu som mamma själv kan jag inte förstå hur vissa föräldrar agerar, ägnar alla dagar, dygnet runt åt mina barn, dom får all tid och uppmärksamhet, jag har verkligen fått den finaste gåvan som finns.
  Att överge sina barn borde vara straffbart, livstids fängelse på vatten och brödsmulor. Fyy fan, det förstör för så många barn. Och inte bara barn, sorgen följer en genom hela livet.

  Vill med detta bara säga att du verkar vara en fantastisk mamma. Vacker, snäll och go. Och din son verkar vara lycklig och verkar känna kärlek från sin mamma. Dessutom har han fått en ”pappa”, Micke verkar även han vara helt suverän :).

  Känner verkligen med alla dom som står utan en eller två föräldrar. Blir så arg 🙁

 18. c skriver:

  Det var ett jätte fint avsnitt!
  Undrar också vad du tar för tavlorna? Skulle vilja ha en liten i alla fall som man skulle kunna ställa i bokhyllan eller liknade. 🙂

 19. ni är så himlans fina tillsammans <3

 20. Marie skriver:

  Hej hej!
  Marie heter jag o har aldrig varit inne på din blogg förrän nu. Är själv en flembarnsmamma på strax över 40 år.
  Klart du har vunnit det finaste priset.
  Just det avsnittet fångade mig oxå lite extra…mycket för att det var så rakt o öppet men även för att mina barn har en pappa som inte brytt sig tillräckligt genom åren…det är en sorg i mig att han kan kasta bort relationen till fyra underbara ungar som han gjort…det som gör mig än mer ledsen är att mitt yngsta barns pappa inte tar till sig mina äldre barn som Micke gör…han skulle behöva ge min man en lektion i det…

  Du har en underbar familj Madde och jag saknar er redan på tv…

 21. Anette Andersson skriver:

  Vilken fin jacka du har! Var kommer den ifrån??

 22. Jag önskar att jag hade fått en ”låtsaspappa” (känns så konstigt att skriva.. vaddå låtsas?) i mitt liv som barn när min pappa svek mig & inte fanns i mitt liv. Jag hade min mamma & längtade alltid efter pappa. Det hade gjort så mycket att veta att nån VILLE ta på sig papparollen, nån som fanns där. Jag har aldrig haft en stabil manlig figur i mitt liv, tills jag träffade min sambo för 12 år sedan. Jag är 29 år i år & har fortfarande ingen pappa i mitt liv.. & den pusselbiten saknas fortfarande.

 23. Julia skriver:

  Det avsnittet var verkligen det bästa. Så himla gripande och fint. Kom en och annan tår kan man ju säga. Min far har inte heller varit speciellt närvarande under min uppväxt, så vet hur det känns. Dock har min mor varit helt fantastisk och är fortfarande och jag uppskattar henne så mycket och så tror jag Victor också känner.

  Ni verkar ha en helt underbar liten (..!) familj. Tycker det är jätte fint att både du och barnen har Micke. Han verkar vara en go kille och det är stort av honom att faktiskt ta hand om andras barn på ett så bra sätt, om du förstår vad jag menar. Det känns som att han inte gör någon skillnad på de som är hans och de som inte är det, utan att han älskar alla lika mycket. Inte alla som skulle göra det. Hoppas allt är bra med er och njut av våren som verkar vara påväg 😀 kram!

 24. jenna molin skriver:

  Hej jag tycker värkligen att det var ett kortet är finnt och Viktor är skit snygg tycker jag. jag tycker att ni är grymma. 🙂

 25. Det avsnittet gjorde det ont i halsen och ögonen tårades. Så fint det var, så himla gulligt av honom att ge den där farsdagspresenten. Gripande!
  Mycket starkt av Viktor att ändå vara med, och bra tycker jag. Vår son på 13 och dottern 11 gillar verkligen att se på ”Fam Annorlunda”, och jag tycker det är jättebra att även tonåringar/äldre barn ställer upp och är med i serien. Jag menar, även de äldre barn som våra t.ex som sitter hemma i samma ålder är ju nyfikna på dem i samma ålder. Jag babblar, hoppas du förstår 🙂

  Och en sak till. Gud vad roligt att du säljer tavlor! Jag tecknar/målar också lite men vet inte om jag vågar komma ut, eller om jag ens skulle få något sålt. Du e grym!
  Må så gott!

 26. Hej Madde ! vart har du köpt den snygga jackan ja bara måste härmas:) och inredning är sååå roligt tycker vi med …ha de gott med alla goa ungar ps vi kanske ses i sommar när vi brukar åka emot er då min man har släkt i era trakter kraaam annelie

 27. Amanda skriver:

  Hej! 🙂
  Jätte fint avsnitt med eran vackra familj, grät en tår.. Jag har aldrig träffat min pappa, han bryr sig inte om mig. Dagen min mamma fick värkar ringde hon min pappa, nä han skulle inte komma, hon blev övergiven, hennes syster fick ställa upp. Min pappa tog mitt nummer en gång av min mamma och jag trodde verkligen att han skulle ringa och min högsta önskan skulle bli uppfylld, men han ringde aldrig.. Men det som sårar mest är att inte få lära känna sina syskon som är ovetandes om att jag existerar.
  Det är det som jag gillar med familjen annorlunda jag avundas era stora familjer med så mycket kärlek, alla syskon, det är fint. Ni ska vara lyckliga. Många kramar till er! Hälsa Viktor, jag känner med honom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.