Okategoriserade

Han som driver mig till vansinne!

Den här morgonen började oförskämt tidigt. Buster väckte mig vid 04, jag låg kvar och ville verkligen inte gå upp men vem försökte jag lura? Det var bara att gå upp. I hallen väntade en underbar överraskning, Buster hade levt rövare med soppåsen som jag hade glömt att gå ut och kasta. Ni kan ju tänka er hur det såg ut. Jag ville bara gråta men det hjälper ju inte. På med handskarna, fram med moppen, dammsugaren och sen var det klart. Jag förstår inte att han måste göra såhär VARJE gång det står en påsen framme, sen får jag väl skylla mig själv också som glömmer att gå ut och kasta den. Men han driver mig till vansinne! Något annat som jag har tänkt på med den här lille killen är att han dricker väldigt mycket, jag menar väldigt mycket. Jag får ta bort vattnet innan jag går och lägger mig annars dricker han som en tok och kissar inne. Har aldrig varit med om något liknande och jag har haft hund sedan jag kan minnas. Sen är det väl olika såklart från hund till hund och Buster är fortfarande bara valp. Men tycker att han borde kunna kontrollera det nu när han är över ett halvår!? Har ringt veterinären och frågat och enligt dom så är det inget konstigt, det kan vara så. Han växer väl på sig han också och förhoppningsvis så går det över. Han är trots sina bus världens finaste flatcoatedretriver och sååå kelig. Där jag är där är Buster, när barnen kommer hem så blir han överlycklig och pussar på dom.

buster1

buster2

Nöjd kille klockan 05 imorse ♥

Trots att jag var bitter på den tidiga uppgången så fick jag en hel del gjort. Fixade lite med tvätt och förberedde allt till barnen. Sen njöt jag av en ensamfrukost med nyhetsmorgon på teven.

höst13

höst14

Kaffekoppen är Cristina Re och ni hittar dom HÄR. Och nej detta är inget samarbete, men eftersom jag ofta få frågor på vart saker kommer ifrån så skriver jag det 🙂

Till en annan sak, smöret tog slut igår kväll. Var tvungen att snabbt som sjutton åka till macken och köpa ett litet paket. 100 gram, gissa vad det kostade? 35 spänn!!! Inte klokt vilka priser de kan ta, då vet dom att de kan tjäna på produkterna i nöd. Men jag åt det med andakt hahaha.

höst12

Men en av de bästa uppfinningarna för småbarnsföräldrar i hösttider måste ändå vara skotork! Köpte superbilliga på… kan det har varit Rusta? Hjälp kommer inte ihåg riktigt nu, men jag är nästan säker på att det var där. Igår fick vi användning för dom för första gången sen vi köpte dom. Vi hade en annan skotork förut som var stor och otymplig därför blev jag så glad när dessa små nätta funkade bra. Ett hett tips!

höst11

höst10

Det känns som om klockan är jättesent på eftermiddagen nu, men det är ju bara lunch, med min extremt tidiga morgon så kommer denna dag bli lång… Men det är bara att hänga i. Har en del tråkiga saker att ta itu med idag med blä, bla ringa min jurist och ta några jobbiga samtal men såååå skönt när det är gjort. Många stenar som faller från mitt bröst!

Hoppas ni får en fin dag!

Kram / Madeleine

24 svar till “Han som driver mig till vansinne!

 1. liisa skriver:

  Jag har haft två Flattar, världens mysigaste hundras, enligt mig ! Lite tokiga är dom men underbara !

 2. Linda Andersson ❤️ skriver:

  Det kan vara njurarna på Buster, om han dricker så mycket och kissar. Fast då brukar dom gå ner jätte mycket i vikt med.

 3. Maria skriver:

  Skotorkarna måste jag ha!!😄
  Vi har en sån där stort schabrak som tar upp halva hallgolvet typ, som lever om dessutom.
  Är dessa små varianter tysta, eller låter de mycket?

  Och vad snyggt ni har där hemma!
  Lycka till med dagen, här är en ganska trött mamma med som lär somna på soffan ikväll, haha.
  Kram

  1. Johanna skriver:

   Jag har exakt sådana som vi köpte förra hösten, man köper efter den skostorlek som man behöver och dom är överlägset bäst! Mycket mycket bättre än sådana där som blåser luft ur svarta rör ner i skorna! Dom här är helt och hållet tysta vilket är ett stort plus och så upplever vi att dom torkar skorna på kortare tid är dom som blåser varmluft.

   1. Maria skriver:

    Tack! Ska köpa några stycken av dessa👍

 4. Lena skriver:

  Hej!
  Tänkte på en sak ang Busters vattendrickande. Vår tik gjorde så varje gång hon hade urinvägsinfektion (alltså både drack kopiösa mängder å ibland även kissade inne). Så försvinner det inte hade jag lämnat in ett urinprov.

 5. Gun-Britt skriver:

  Vår dotter har en underbar flath hanne som är 4 1/2 år. Han dricker också mycket vatten. Det verkar som han inte fattar att han inte är törstig längre när han har druckit en hel skål. Fyller man på direkt så dricker han ur det också. Knasigt 😄

 6. eva skriver:

  det KAN vara diabetes. kolla upp direkt.

 7. sussi skriver:

  Hej Madde

  Vart har du köpt din ljusstake?

 8. John skriver:

  Fick din lilla hund valpar då?
  Hon träffade en hanhund i ett av familjen annorlunda programmet, vill jag minnas 🙂

 9. Mia skriver:

  Hej Madde, så nyfiken på hur det ser ut i er hall. Själv har jag 3 barn och en hund och jag tycker det är svårt med bra och snygg hallförvaring för vår del. Hur funkar det hos er med 9 barn?
  Mvh Mia

 10. Johanna skriver:

  Testa att blötlägga torrfodret till Buster ca lika mycket vatten som mat. Då får han i sig mycket vatten på en gång och kanske inte blir lika törstig senare. 🙂

 11. Julianne skriver:

  Våran hund drack också massvis med vatten fick höra samma sak av veterinären men gav mig inte och han hade diabetes..

 12. Sara skriver:

  300 gram är det ju 😉 nåja, jag förstår att de tar betalt… Bregott till ordpris är inget butikerna tjänar direkt.

 13. Annika skriver:

  Angående att Buster dricker och kissar mycket. Kolla upp det. Kan vara tecken på diabetes. /Diabetes-ssk:an

 14. Mammalinda skriver:

  Vilken busig hund alltså! 🙂 Skotorkarna såg superbra ut! Fast vi behöver ingen då vi har ett väldigt varmt pannrum. Det torkar på ett kick.

  Hoppas att du får sova gott i namn!
  http://blogg.loppi.se/mammalinda/

 15. Tvillingmamman skriver:

  Jag har hört att hanhundar ofta har det där problemet eftersom de har mindre blåsor än vad honor har. Tycker det är samma med människor. I varenda köpcentrum,restaurang, biosalong vi sätter foten i måste min pojkvän uppsöka toalett medan jag kan hålla mig hur länge som helst. Måste ha något med viljekraften att göra..

 16. Malin Granath skriver:

  Ett tips är att använda skotorken även till blöta vantar om vintern. Jag har förvisso den på väggen med långa rör.. Men på vintern plockar jag fram så jag har två med långa rör pga av alla dessa blöta vantar och ibland skor.
  Ha det gott! 😊

 17. jeny skriver:

  Kolla upp så det inte är njurarna eller diabetes.
  Sen finns det en lag som säger att ens husdjur ska ha tillgång till färskt vatten dygnet runt oavsett om dom kissar inne.
  Det är alltså inget påhopp utan regler som gäller och ska följas av alla hundägare.

 18. Jd skriver:

  Hej Madeleine. Vart har du köpt ljuslyktorna som jag såg på ditt vardagsrums bord. Ha en trevlig dag / Jd

  1. madeleineilmrud skriver:

   Hej hej, de kommer från http://www.thefashionroom.se 🙂

   1. Sussi skriver:

    Hej
    Kunde inte hitta dom där. Var det längesedan du införskaffade den?

 19. Camilla skriver:

  Förmodligen ”okynnesdricker” han, vanligt för den rasen, dricker när de blir lite upphetsade/oroliga och även annars bara för drickandets skull. De dricker så länge det finns vatten i skålen. Börja med att inte ha skålen stående med vatten, ge honom vatten efter maten och efter ni varit ute med honom, när han druckit färdigt ställer du undan skålen ( i början i alla fall). Fortsätt att ställa undan skålen på nätterna men se till att han fått dricka efter kvällspromenaden. Detta beteende brukar gå över när de blir några månader äldre och då kan du börja ha skålen framme hela tiden igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.