Okategoriserade

Vad ska bebisen heta? Och idag är jag glad…

Man får väl lov att vara lite stolt över sig själv ibland? Idag är jag faktiskt det 🙂 Klarade med god marginal det teoretiska nagelterapeut-provet idag. Woohoo vad glad jag är! Inte så ofta man skriver prov nuförtiden, och även om jag ska erkänna att jag var hysteriskt nervös så var det också roligt att få sätta tänderna i något.

Man kan tro att det är enkelt att ”bara” måla naglar. Det är fel! Under detta delprov så har vi fått plugga och ha prov på; hygien, Anatomi-hand-arm-nagel, nagelns alla sjukdomar (många), ergonomi, kundbemötande, salongens ABC, manikyr, gel polish, huden och kemi. Vi har bla utförligt fått förklara vad monomerer och polymerer är, vad en polymerisation är och att initiatorn är startskottet för det.

Vi har också fått läran om vilka kemiska produkter vi INTE använder. En professionell terapeut är såklart mycket noga med sådant. Så även om skapandet kanske är det roligaste så krävs det en hel del kunskap bakom det.

naglar18

naglar15

Emelie som har Lillynails academy i Linköping är en utav de bästa, tom guldmedaljör. Glad över att jag har henne som lärare även fast hon är jäkligt hård ibland hehe.

Är ni intresserade av att utbilda er till nagelterapeuter så kan jag varmt rekommendera Emelie och Lillynails acedemy i Linköping. Kursen är förlagd på helgerna så man lättare ska kunna kombinera sitt vanliga jobb med kursen. Inga förkunskaper krävs, dock så bör man väl vara intresserad av detta yrke innan man väljer att gå en sådan kurs. Alla är barn i början innan man lär sig, så man behöver absolut inte kunnat något innan man börjar. Vill ni veta mera om kursen så kan ni kolla HÄR såg att några av er ville veta mera. Vårens utbildning drar igång 2 februari, första tillfället ses man även två vardagar.

Jag skulle säga att att detta yrke är växande, mycket beror också på hur duktig man blir på det. En nöjd kund är en återkommande kund. Precis som med en frisör, är man nöjd så går man tillbaka… Som nagelterapeut kanske man får vara beredd på att stöta på olika sjukdomar också, man vårdar på ett annat sätt. Det estetiska är ett plus som är väldigt roligt också.

naglar17

naglar16

Usch vad långsamt tiden gick när Emelie skulle rätta provet! Fick både racerbajs och magsår på köpet hehe. Hon är så himla lurig också när hon sitter med sitt pokerfejs, lite halvjävlig skulle jag säga. Man försöker ju läsa av resultatet genom grimaser och ansiktsuttryck, tack gud att det gick bra 🙂

image

image

Ber om ursäkt för ett mindre intressant inlägg för er som inte har något större intresse av detta, men jag är så glad så jag var tvungen att dela med mig 🙂 Nu kommer jag utnyttja alla mina vänner som modeller, ta emot en och annan kund fram tills jag är helt färdig med utbildningen.

Just nu längtar jag tills imorgon, jag ska få höra bebis igen ♥ Och fredag ska vi göra ett mera utförligt ultraljud. Tänkte be er om lite inspiration, vilket namn tycker ni skulle passa in i min lilla barnaskara? Ge mig era namntips, just nu står det stilla. Konstigt, alla de andra gångerna så har jag i princip vetat vad jag vill att bebisen ska heta innan rutinultraljudet.

Tack för att ni redde ut Halloween åt mig, man kan inte hålla koll på allt 🙂

Kram / Madeleine

125 svar till “Vad ska bebisen heta? Och idag är jag glad…

 1. Anna skriver:

  Frida- Lii
  Viggo

 2. Bagaren skriver:

  Kjell om det blir en pojke, eller varför inte Glenn?

 3. Lisa skriver:

  Jag tycker Amalthea är ett super fint namn men även väldigt ovanligt och skulle passa er fina familj. Men huvudsaken är att ni själva älskar namnet.

 4. Malin skriver:

  Lemoni
  Alexa
  Cloe
  Milliemolly
  Manilla
  Leonie
  Noel
  Noa
  Dylan
  Mio
  Moltas
  Zack
  Zoe

  1. C skriver:

   Varför döpa ett barn till något av dessa gräsliga namn? Tänker ni på när barnet vuxit upp och ska tex söka ett jobb och presenterar sig som Milliemolly???? Nä fy stackars barn verkar som det knäppaste namn kombinationen är det som gäller idag och inte ett namn man ska ha hela livet!!!

   1. Isabella skriver:

    Tjejnamn:
    Cordelia
    Delilah
    Vilma
    Vilda
    Ophelia
    Lyra
    Noeliah
    Tyra
    Signe
    Elvira
    Nova
    Cassandra
    Ina
    Arya
    Ramona
    Timea
    Liselotte
    Malvina
    Malva/Alva
    Aspyn
    Noelle
    Lexie
    Alexis
    Philippa
    Pixie

    Killnamn:
    Milo
    Frank
    Jasper
    Tristan
    Movitz/Moritz
    Malkolm
    Jensen
    Lucas
    Sandor
    Dexter
    Maximilian (för Zlatan-fans)
    Viggo
    Vidar
    Milton
    Harrison
    Sawyer
    Jamison
    Jackson
    Wilton
    Melker
    Noah
    Dixon
    Alvin
    Melvin
    Sam

 5. Johanna skriver:

  Vad spännande att få höra bebisen och ännu mer spännande med ultraljudet😃 Jag tycker Hannes passar bra in om det blir en pojke och Alva-Mi eller Lily-Mi om det blir en flicka😊 Kram❤️

 6. Anna lindh skriver:

  Ebba-Lina, Svea, Selma ,Vera, Zoe , Nova-elsa, kaylie.
  Tim, Noah, Hugo, Sigge, Sixten.

 7. Marie skriver:

  Om det blir en till tjej så tycker jag att Mira-Belle eller enkelnamnet Hilda passar. Kille: Bastian, Max, Aston eller Elton.

 8. Emmy skriver:

  Om de är en liten tjej – Penny-Lane (the Beatles) 😉

 9. Emmy skriver:

  Penny-Lane (the Beatles låt) skulle passa ihop med dina tjejers namn! 😜

 10. Linda skriver:

  Om det är en flicka så tycker jag Lykke

 11. Anonym skriver:

  Ronya/Ronja tycker jag är fint. Hörde om en flicka som hette Ronja-Mi efter att Mattis säger så i Ronja Rövardotter. Blir kanske lite för likt Tuva-Li dock.

 12. Maria skriver:

  Grattis till graviditeten .Tycker Mille & Noel är fina pojknamn . Smilla och iris är fina flicknamn . Spännande med kommande ultraljud . Kram ❤️

 13. Anonyn skriver:

  Tycker Mi-Rakel är fint till flickor (antar att du fortsätter med dubbelnamn till flickor?) även Joline är ett fint tjejnamn

  Fina pojknamn tycker jag är elliot och noah!

 14. Maria skriver:

  Grattis till graviditeten . Tycker Mille och Noel & Jack är fina pojknamn . Smilla och Iris fina flicknamn . Spännande med kommande ultraljud . Kram ❤️

 15. Isabelle skriver:

  Jag bara älskar namnet Lykke. Min dotter hette de i magen men tyvärr blev de inte de som tilltalsnamn o ja ångra mig fortfarande😊 annars är Leonor eller Leonora jätte fint.
  Pojknamn tycker ja Elton och Aston😊

 16. Malin skriver:

  Cleo/Dante

 17. Veronica skriver:

  Maja-Stina eller Albin 😊

 18. Louise skriver:

  Skickar dig ett grattis till provet :-).Personligen är jag helt ointresserad av smink,naglar.
  Själv sitter jag och väntar på ett paper som vi ska få tillbaka på fredag efter 15 dagars väntan plus att jag har en examination på torsdag- gestaltning. Vi är först ut tack och lov.
  Bebisnamn på flicka tycker jag att Alicia är jättefint eller Aurora (men det är mer namn om man bor i Italien). Pojknamn har jag inga fina faktiskt tycker det är så svårt. Hade jag fått min vilja igenom hade Xander hetat Angelo men det röstades tyvärr ner…Sebastian tycker jag är fint. Det heter Xander i andranamn.

  Ha en jättebra vecka. Kramar från Malmö

  1. Jenny Backstad skriver:

   Hillevi, Hedwig, Asta💕
   Aron, Valentin, Ossian 💙

 19. Mia skriver:

  Frans eller Fransina ❤️

 20. Johanna skriver:

  Siri-Ray
  Ella-Milou

  Edgar
  Leonard
  August

 21. Emma skriver:

  Jag röstar för Levi eller Elmer på en kille.
  Awa-lie eller lovelia på en tös

 22. Lo skriver:

  Irmelin………är mitt förslag

 23. Lo skriver:

  Irmelin……är mitt förslag.

 24. Maria skriver:

  Lilly-Lo (lilly från namnet på asken på bilden då du gör nagelprovet), Novalie (eller Nova-lie) , Caspian, Elton, Julius. Lite namnförslag.
  Lycka till på ultraljudet

 25. Anna skriver:

  Hur kommer det sig att Mirka inte gratulerat öppet? Har sett att hon inte kommenterar så mycket längre.

 26. Rebecca skriver:

  Så himla roligt med en till liten krabat! 😀 GRATTIS! <3

  Jag är 23år och är själv så sugen på att bilda familj men det kommer dröja då jag inte har en kille än 😉
  Men funderar ofta på vagnar, sängar, kläder och namn.. Har några favoriter och det är bland pojkar: Kidh, Zeth, Melwin och Eddie. Sen flickor: Novalie, Lovelia, Ester, Emilia och Nellie. Några av namnen som jag har skrivit har jag fått från t.ex. Familjen Annorlunda och Ensam mamma söker, så det är säkert redan namn som du vet om 😉

  Ha det fint! Kram

 27. E.H skriver:

  Jag tycker att Zoe är ett fint och mysigt namn! Zoe betyder liv och det är ju precis vad den lilla plutten i magen har kämpat för! 😊 💞

 28. Nilla skriver:

  Maya-Stina, Luna, Oscar eller Amandus

 29. Martina skriver:

  Pojknamn: Samuel, Gabriel, Joel, Isak, Jacob, Love
  Flicknamn: Noelle, Maja-Stina, My-Sofie, Joanna, Saga-Linn

 30. Skönt att du fixade det! Vilken lättnad ❤️ Jag tycker det är svårt med namn till vår 4:a men du hade ju väl några fina namn liggandes? 😍 Puss & kram

 31. Madeleine skriver:

  Ylva-Li kanske? Ett namn får Astrid Lindgrens ”Allra käraste syster”

 32. Anette skriver:

  Bryan ( passar till Adam, Charlie och Collin) och Mary-Ann (passar till tjejligan) lycka till!

 33. Anette skriver:

  Hm verkar inte fungera att kommentera provar igen….. Bryan och Mary-Anna. Lycka till!

 34. Helena skriver:

  Hej!

  Noah, Juni, Junis, Milia, Minna är några förslag från mig.

 35. Helena skriver:

  Hej!

  Noah, Juni, Junis, Milia och Minna är några förslag från mig.

 36. 7 barnmamma Skåne skriver:

  Hej. Grattis vad roligt med en bebis till. Jag själv är 7 barnmamma till barn mellan 22-3 år. Hade jag inte varit 43år så hade jag skaffat en liten bebis till. Namnförslag på flicka Alice, Celina, Vanessa och Pojke Emilio, Enzo, Theo. Hoppas allt går bra och lycka till. 💖

 37. Sabina 7 barnmamma från Skåne skriver:

  Hej. Grattis vad roligt med en bebis till. Jag själv är 7 barnmamma till barn mellan 22-3 år. Hade jag inte varit 43år så hade jag skaffat en liten bebis till. Namnförslag på flicka Alice, Celina, Vanessa och Pojke Emilio, Enzo, Theo. Hoppas allt går bra och lycka till. 💖

 38. A. skriver:

  Isa-Li, Matheo och Jack är favoritnamn här hemma 🙂

 39. MB skriver:

  Hade inte sonen din ett namn ?
  Låt dina ungar komma med förslag om du inte har några egna idéer
  Många av de förslag du fått är rent hemska medan andra är ganska trevliga
  Min dotter fick inget namn förrän jag såg henne
  Då först kom namnet
  Har inga förslag till tjejer
  Men om jag skulle få en kille skulle han heta Tengil eller Terje

  1. Johanna skriver:

   Men hjälp, Vem vill döpa sitt barn efter en ondskefull sagofigur!?

 40. ÅmB skriver:

  Lilly-Beth, Lill-Ebba, Lovisa-Leonora

 41. Carola mamma till 5 skriver:

  Kian, Kenzo, Bastian

  Tyralee, Märtalii, Mirabelle 😀

 42. Majsan skriver:

  Håller med MB …många av namnförslagen är rent fruktansvärda. Idag ska det vara så fult & avvikande som möjligt….vissa namn är inte ens några namn. Jag har själv ett fult och avvikande dubbelnamn ( är 50 år) som jag haft komplex och skämts något otroligt för i hela mitt liv…Blir därför så irriterad när folk ger sina barn avvikande & udda namn. Mina barn fick helt vanliga namn för att slippa skämmas som jag alltid gjort. Fast med dagens fruktansvärda namn ter sig faktiskt inte mitt så hemskt längre…

 43. E. skriver:

  Michelle är ett fint flicknamn, kanske Leah-Michelle eller Hannah-Michelle 🙂
  Lycka till!

 44. Lotta skriver:

  Grattis! Svante Holly Lo

 45. Malin skriver:

  Nova-Lee
  Dexter

 46. Indra-Lie, Molly, Saga, Kajsa, Estelle,
  Isaskar, Saskar, Malte, Froste, Björn,
  Lycka till med allt.
  Ps dina barn är alla sååå fina.ds. Lyllos dig💛

 47. Anonym skriver:

  thea eller theo

 48. Erika skriver:

  Grace
  Billy

 49. Caroline skriver:

  Lily-Rose, Anne-bell, Lo-Ella 🙂

 50. Jenny från blekinge skriver:

  Isabell som min dotter heter😃

 51. Loppan skriver:

  Gullan eller Ester hade min dotter hetat om jag hade fått nån, men i vår familj verkar det bara bli pojkar. Väntar nr 2 nu, 6 dagar över tiden 😍👌🏻

 52. Josefine skriver:

  Åh vad spännande med nagelutbildningen! Skulle själv vilja göra naglar så man slipper betala så mycket för att vara fin 😂

  Förslag på namn är för kille: Vinston, Levi, Wilson och Alexis.
  Förslag på namn för tjejer är: Nova-Li, Pennie, Lykke-Li och Cleo!

 53. Caroline skriver:

  Grattis till liten ♥
  Vad sägs om Lou-Ella, Anne-bell, Julie, Lykke-Li, Liine eller Matheo på lite kille.
  Lycka till nu!

 54. Ellen skriver:

  Ida-Li, NellieMae, Malva, Delia, Elvira, Malou, Lovelia, Nova-Li, Wilda, Meja, Leia
  Sixten, Leonel, Oscar, Melwin, Milo

 55. Ellen skriver:

  Ida-Li, NellieMae, Malva, Delia, Elvira, Malou, Nova-Li, Wilda, Leia, Meja
  Sixten, Leonel, Oscar, Melwin, Milo

 56. Saga skriver:

  Här är några förslag
  Ce-Linn, Ce-Linne,Ninja-Linn,
  Lovisa-Lina,Lovisa-Linn
  Samuel, Leo, Ossian
  Lycka till med 10:an

  1. Maggan skriver:

   Sluta! Du måste skämta.

 57. Rebecca skriver:

  En flicka i min sons dagisgrupp heter Mollie-Bell. Tycker det är så himla fint.

 58. Anonym skriver:

  Flicknamn : Elvita, Elvira. Zara. Pojknamn : Emanuel. Amanuel. Mannen. Malte.

 59. Benitte Rundberg skriver:

  Flicknamn, Zara. Elvita. Elvira. Nicole. Ayla. Pojknamn. Emanuel. Amanuel. Mannen. Malte.

 60. anna skriver:

  Penny-Lane som jag såg någon skrev wow superfint ju, klockrent! annars kanske Lucy-Lou eller Nova-Lie. Killnamn kanske Elton, Milton, Dino, Aldo, Alve, Bastian.

 61. tina skriver:

  Tjej namn – Leia . Tilly . Michelle . Nova . Cherie. Nova -Lee. Michelle. Rochelle. Angelina. Tyra . Mira-belle. Vita. Pojknamn – Andrey . Ronnin . Chester. Xavier. Millenio . Emilio. Leo. Vincent. Ture. Thejn. Noa. Tyler.

 62. Anonym skriver:

  Grattis till 10:an! 🙂
  Jag tycker att Wilhelmina och Malva är väldigt fina namn till en liten tjej. Om det blir en pojke har jag Alve och Vide som förslag. Är lite nyfiken på vad Oliver ville att bebisen skulle heta om det blir en pojke? 🙂

 63. Karin skriver:

  Penny-Lane röstar jag också på, det tyckte jag var jättefint.
  Är det en pojk så tycker jag sonen som ville bestämma namn ska få lägga fram sitt namnförslag.

 64. Hanna skriver:

  Lykke-Li eller Pixie för tjej!

 65. Annicka skriver:

  Jag hade valt Alexia eller Jonna…. pojknamn är svårare😊Grattis till 10: an✌🏽️

 66. Annicka skriver:

  Jag gillar Alexia o Jonna , pojknamn är svårare tycker jag😊Grattis till 10:an och stort lycka till Madde o Micke❤️Kram från Annicka

 67. Malin skriver:

  Mina tjejer heter Nova och Enya, älskar givetvis dessa namnen. Väntar nr 3 om fem veckor och har ingen aning om kön. Men vi funderar på Colin om det är en pojke 😀

 68. Anonym skriver:

  My-Love skulle min son hetat om det vart en tjej.. men det vart det inte.

 69. Sandra skriver:

  Tilly-Belle för en flicka!

  Sonens förslag för en pojke!

 70. Sandra skriver:

  En annan idé är att fortsätta familjens kungliga tema 😉 Madeleine och Estelle (som en av flickorna ju heter i mellannamn) är ju prinsessnamn. Kanske Lily-Leonore för en flicka eller Oscar, Alexander eller Nicolas för en pojke? 🙂

 71. jenny skriver:

  Hilda-Linn, Leonora, Judith,
  Joar, Joel, Max,

 72. Fia skriver:

  Penny-Lane, Tindra-Leia, Nikki-Lee, Malva-Lee, Milly-Belle (uttalas Bell) Malva-Mae, Ella-Liv, Livia-Belle
  Killnamn: Kian, Enzo, Kenzo, Alvin, Melvin, Elton, Milton, Mille, Alve, Nico

 73. Claudia david skriver:

  Hamilton , Vincent, Kennedy Lincoln!
  Ellie-Snow, Lilly, Margot , delta, willow

 74. Claudia david skriver:

  Hamilton ,Lincoln, Vincent ,
  Elli-Snow, Margot, billie, delta, willow,

 75. Ida skriver:

  David, Jakob, Algot, Casper, Hampus, Elliot, Tindra, Alice, Ebba, Smilla, Estelle, Lykke.

 76. Nelly skriver:

  Manne eller Adrian tycker jag! Om det blir en tjej skulle det va fint med ett dubbelnamn som de andra tjejerna:)
  Adelie eller Nova annars

 77. Nelly skriver:

  Vet inte om de funkar men Adrian, manne, Adelie

 78. Sofie skriver:

  Flicka: Ise-linn
  Pojke: Gabriel

  Tycker jag passar ihop med dina andra barns namn. Victor oliver William Engla-Freja Adam Charlie Colin Tuva-Li Emmylou 👌

  Grattis till bebis❤

 79. Frida skriver:

  Livia skulle passa bra eller Noa 🙂

 80. Cissi skriver:

  Flicka: Fanny-Lou, Andrea-Rose, Vera-Nicole, Vera-Celiné, Julie-Anne, Jessie-Lynn, Amy-Lee
  Pojke: Vincent, Gabriel, Julius, Johannes, Elliot, Hugo, Jesper, Julian, Lennox, Ludwig, Valentin

 81. Frida skriver:

  Flicka: finns 2 underbara namn, Vincy eller Inez
  Pojke: Axel eller Edward

 82. mammatill3 skriver:

  Tjejnamn: Alma, Agnes, Irma
  Killnamn: Rasmus, Knut, Axel

 83. Irene skriver:

  Alexander,alexandra ,deborah, sussi.

 84. mamma till nio skriver:

  Zara-Belle
  Zander

 85. Carro skriver:

  Cajsa-Clara! 😍

 86. Carro skriver:

  Cajsa-Clara!

 87. Sara skriver:

  Grattis till en liten till. Jag tycker Lykke-Li om det blir en tjej och Sigge om det blir en kille…

 88. Nanna skriver:

  Ruben ….om det blir en son.

 89. Lotta skriver:

  Mary-Jane

 90. Lotta skriver:

  Mirabelle (tjej)
  Lennox eller Elton (kille)

 91. Anonym skriver:

  Ellen-Mae

 92. Annica skriver:

  Mary-Kate eller Nora eller Nathalie

  Wilmer eller Elton

 93. Annica skriver:

  Mary-Kate
  Nathalie
  Nora

  Wilmer
  Elton

 94. Caroline skriver:

  Tjejnamn: Cajsa-Lisa, Elicia, Minou,
  Mira-Belle

  Pojknamn: Elliot, Manne, Teo, Milton

 95. Malin skriver:

  Livia, Mirabelle, Lilly-Anne,
  Elliot, Caspian, Elton, Philip

 96. Malin (Åland) skriver:

  Lyra
  Tinja
  Thelma
  Millenia
  Novalie
  Majken

  Figge
  Dewin
  Scott
  Ossian
  Eddie

 97. Lotta skriver:

  Jenni-Lee om det blir en liten tjej 🙂

 98. Anneli skriver:

  Mina flickor heter Junia, Majken och LovaLi

 99. Mahlin skriver:

  Eddie-Lee, Lykke-Li eller Lycka som min flicka heter 😊 Elton skulle passa bra ihop med dina killar.

 100. Hanna skriver:

  Mina barn heter Tilde och Axel, de får du gärna ta 😀

 101. Hanna skriver:

  Mina barn heter Tilde och Axel 😀 de får du gärna ta

 102. Hanna skriver:

  💗Jolie eller Lavida💗 💙Loui eller Levi💙

 103. Elle skriver:

  Jag har en lite Lou! Hon heter även Lykke – Li i mellan namn! Vi kunde inte bestämma oss!:-)
  Svårt de där med namn!
  Lilly, Belle eller Noelle
  Pojke kanske Noel eller Elton

 104. Anonym skriver:

  Lycke -Li
  Jamie

 105. Lotta skriver:

  Melina

 106. Lotta skriver:

  Melina – flicka
  Liam – pojke

 107. Jenni nalaneps skriver:

  Nova-Lilja 🙂
  Annars är Engla-Freja ett av de finaste svenska namn jag hört, toppar med Ylva-Li

 108. Soffan skriver:

  Lilly-Bell
  Harry-Lou
  Lite coola namn ☺️

 109. Ellen skriver:

  Ida-Li, NellieMae, Malva, Delia, Dhalia, Elvira, Malou, Novalie, Wilda, Leia, Meja, Lovelia
  Sixten, Leonel, Oscar, Melwin, Max, Milo

 110. Caroline skriver:

  Conrad
  Anna-Belle

 111. Annika skriver:

  Annalisa och Ivar

 112. Maria skriver:

  Ebba, Milton

 113. Maria skriver:

  Ebba , Milton

 114. Nathalie skriver:

  Penny eller Ottilia om det är en flicka ☺️

  Mauritz eller Douglas om det är en pojke ☺️

  Grattis till hela familjen Ilmrud 😘✨

 115. Jenny skriver:

  Hedwig, Hillevi
  Ossian, Valentin

 116. Emma skriver:

  Amadea,
  Ise-Linn
  Elicia
  Tre fina ovanliga flicknamn

 117. Maria skriver:

  Pontus!! Det ska han heta pojken.

 118. Tezz. skriver:

  Anna – Belle, Cajsa-Stina,Lisa-Marie,Anna-Lisa

  Moltas, Alfred,Zeke,Zackarias,

 119. Sofia skriver:

  Annebell eller Louella. Agaton eller Goliat

 120. Josse skriver:

  Meja 💜
  Ebba 💜

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.