Okategoriserade

Måndag it is! Och förvandling…

Har haft några jobbiga ”endodagar” med smärta och noll ork. Idag känns det bättre tackochlov. Sjukt egentligen hur det kan skifta från den ena dagen till den andra. Hur man kan ha dagar då det känns som man ska bestiga världens högsta berg när man bara ska ta sig upp ur sängen. Och hur man dagen efter känner sig stark som en oxe och skulle kunna springa en mil eller två (ja det skulle jag aldrig fixa nu men ni fattar hur jag menar).

På måndag ska jag sluta dricka kaffe och lägga om kosten för att förhoppningsvis hjälpa till att hålla endometriosen i schack. Jag ska dessutom utesluta socker helt och hållet, försöka så gott det går i alla fall. Kan ju bli lite som att tämja ett lejon. Stackars min omgivning, att avgifta sig från socker är ett helvete. Usch jag vet ju med mig själv att jag inte kommer att vara så rolig de här första veckorna. Jag får helt enkelt bara bestämma mig för att hålla humöret uppe och så får jag hoppas på att mina nära och kära har lite överseende med att jag kanske kommer vara lite tjurskallig ett tag. Blir jag extra gnällig i bloggen så får ni motivera mig att hålla i.

Jag vet ju att jag kommer må bättre sen och att det kommer vara värt det alla gånger! Jag mår betydligt sämre i min endo när jag äter dåligt och bär på extrakilon. Jag trivs med mina kurvor men för min hälsas skull så m å s t e jag göra något åt det. Jag vill inte att ni ska tro att det här kommer vara någon vikthets på något sätt. Alla har rätt att få se ut hur de vill såklart, sen finns det för och nackdelar att bära omkring på övervikt. Eller nja, försöker kommer på vad fördelarna skulle vara förutom att det är vackert med kurvor. Inte så många kanske! Det påverkar ju inte bara sjukdomar utan kan framkalla sjukdomar.

Jag har inga planer på att ställa upp i någon bodybuilding tävling utan helt enkelt få en stark och glad kropp. Måndag it is! Hjälp! I helgen ska jag handla på mig bättre mat och lägga upp en plan så att chanserna för att jag ska misslyckas minimeras. Sen ska jag bara lyckas klämma in två snabba PW om dagen. Känner mig inte alls lika nojig över att amningen ska bli påverkad nu, Mathilde blir 5 månader och jag är redo för att börja träna igen. Som jag längtat efter det 😀

Måste bara visa lite av förvandlingen i vardagsrummet. Ni kan skymta vita fönster i bakgrunden, det är sådan skillnad alltså! Jag bara älskar det! Man blir både piggare och gladare av det ljusa omkring sig tycker jag. Eucalyptus trädet passar perfekt bredvid nya skåpet. Det är Bestå från Ikea med laxviken-dörrar. Jag är fortfarande väldigt sugen på dörrar från superfronts men det får vänta lite. Nu ska jag bara hitta den perfekta lampan att ha över matsalsbordet. Tror jag har bestämt mig för en svenskdesignad lampa.

Angelica och Leona var på besök igår. Vi jobbade och gosade bebisar. Skönt att man kan jobba hemifrån när man inte riktigt känner sig hundra. Ser ni jeansen Angelica har på sig, det är mina gamla jeans. Visst är hon väl bara så jäkla dösnygg i dom ♥

Här vankas det kvällsmat! Det blir kycklingsallad med kebabsås. Enkelt, snabbt, gott och lite onyttigt haha 🙂 Passar på att glufsa i mig nu… Sedan blir det att besöka akuten igen med Adams axel och nyckelben. Fritids ringde idag, Adam hade lyckats att skada sig på samma ställe 🙁 Jag fick slänga mig in i bilen och åka och hämta honom och då brast det för honom. Tårarna bara rann nedför kinderna på honom. Han ville inte visa kompisarna hur ont han hade. Men lilla Adam man får gråta om det gör ont eller om man inte mår bra! Det hade han gjort sa han, han hade satt sig under en klätterställning och varit ledsen en stund. Älskade lilla gubben.

Hoppas ni får en fin kväll!

Kram / Madeleine ♥

22 svar till “Måndag it is! Och förvandling…

 1. Angelica skriver:

  Du kan vara snygg! Älskar jeansen <3 puuuuuss

 2. Karin skriver:

  Angelica är jättefin, hon passar så bra i sina glasögon tycker jag!

  Stort lycka till med koständringen och träningen ❤️

 3. Mimmi skriver:

  Fint ni har det ♡ Var köpte du eukalyptusträdet?? Kram

 4. Nettan skriver:

  Shit vad fint ni har det👌
  Jag måste också ändra min
  Kost och börja röra på mig. Vi kör igång på måndag då och sporrar varandra🤗
  Kram Nettan

 5. Johanna skriver:

  Vilken underbar planta/träd! Love it! 🙂

  1. Madeleine skriver:

   Ja eller hur, så himla fint 😍🙏🍃

 6. Fia skriver:

  Fy för endo stackars dig.. men blir det verkligen bättre av att utesluta kaffe? Mer motion är säkert bra. Stackars Adam, hoppas han mår bättre också <3 Fint det blivit i vardagsrummet, men jag ser ingen skillnad på väggen, var den vit innan och är ljusgrå nu eller? Jättefint iaf, det var det innan också. Visa gärna lite mer bilder med lite mer översikt så man ser hur rummet ser ut. Kram

  1. Madeleine skriver:

   Tack Fia 🙏❤️ Jag vet inte om det blir bättre av att utesluta kaffe? Vet att någon sagt att det kan påverka så jag ska testa.

 7. Ann skriver:

  Angelica verkar vara en fin vän till dig va rädd om henne för de växer inte på träd. Hur länge har ni känt varann?

  Ni är också en mkt fin familj och du skriver och visar så fina bilder. Gillar din blogg för den är så naturlig och äkta.

  1. Madeleine skriver:

   Tack snälla Ann ❤️🙏 Du är så himla gullig!

   Ja fina vänner ska man hålla hårt i verkligen. Jag och Angelica har känt varandra i ett par år 😌

 8. Katarina skriver:

  Hej. Var har du köpt skåpet som står till höger om eucalyptusträdet? Det är jättesnyggt. Katarina.

  1. Madeleine skriver:

   Hej Katarina, det kommer från IKEA och heter bestå 😊

 9. wilma skriver:

  Om du ska avvänja dig från socker så måste jag bara ge dig väääärldens godaste tips på mitt favvosnack, som dessutom är godare än godis! Mixa kvarg, mandelmjölk, banan 1tsk osötat jordnötssmör o frysta hallon till en ”frozen yoghurt”. Dock beroendeframkallande Hahah. Alltså sååååå så så gott!!! Lycka till o kraaam

  1. Madeleine skriver:

   Tack så himla mycket för tipset, låter hur gott som helst 😀😋 Men jag tål inte jordnötter dessvärre ☹️😣 Undra om man kan byta ut det mot något?

   Tack! kraaam

 10. Sisanne skriver:

  Hej! Verkligen fint med vitt! Vart har ni köpt mattan? Precis sån färg som jag letar efter.
  Kram Susanne

 11. Sonia skriver:

  Snart 4 månader utan socker. Blir att läsa innehållsdeklaration noga. Tillåter mig 5g/100g. Efter några tuffa dagar så går det som tåget. Samtidigt gick jag över till att äta glutenfritt så gott det går. -10 kilo och mår mycket bättre överhuvudtaget. Ett litet tips är att titta på filmen Sockerresan. Den avgjorde för mig. Jag vill bli så himla lurad.
  Lycka till !

  1. Madeleine skriver:

   Heja dig 👏👏👏 Så himla grymt gjort av dig!! Tack för tipset, ska se om jag hittar den filmen 🙏

 12. Susanne skriver:

  Hej! Så fint ni har fått! Vart har ni köpt mattan? Söker en matta i den färgen?
  Mvh Susanne

  1. Madeleine skriver:

   Den kommer från Ikea 😌 Tack 🙏❤️

 13. Susanne skriver:

  Tack! Då vet jag🙂

 14. Victoria skriver:

  Hej!
  Kan du berätta mer om din endometrios? När fick du diagnosen och vad var det som fick läkarna att avgöra det?
  Jag misstänker att jag har det men läkarna säger nej efter snabba ultraljud och säger att det bara är ”vanlig” mensvärk. Trots det har jag vissa månader så ont att jag inte kan stå upp eller svimmar och kräks. Dessutom har jag fler av symptomen på sjukdomen. Jag har googlat och där står det att det nödvändigtvis inte behöver synas på ultraljud. Ah jag vet inte vad jag ska ta mig till! Behöver verkligen hjälp då jag mår så dåligt över detta.

 15. Patricia skriver:

  Ett hett tips! Kolla in frontcover.se !
  De gör superhäftiga och fina mönster man sätter på Ikea-möbler. Kolla in 👌🏻

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.