Okategoriserade

En bättre dag och hopplöst fall!

Det blev en bättre dag idag. Känner mig inte alls lika ledsen och arg som jag gjorde igår. Sådant är livet, det går upp och ner. Tyvärr så får man ibland höra saker som får en att tappa öronen, blir sviken av människor i sin närhet som man aldrig kunde tro skulle kunna göra en så ledsen. Ni vet riktigt nära människor, eller ja nära och nära men ändå nära. Ni vet vad man brukar säga va? Släkten är värst! Hehe 🙂 Jag är så glad att jag har min stora härliga familj. Mitt livsverk, mitt allt, det finaste jag någonsin gjort!

Jag har alltid varit lite av en ensamvarg konstigt nog, även om jag har en stor familj. Jag reder ut saker och ting själv, envis som synden och bestämmer mig bara. Jag har nog aldrig bett om hjälp, faktiskt aldrig när jag tänker efter! Å andra sidan skulle jag kanske ha gjort det ibland istället för att vara så stolt, bara bett om hjälp. Men så är jag lite av den naturen att har man satt sig i något eller tar för sig något så får man kavla upp ärmarna och bara fixa det. Och i alla fall så är väl kanske inte det en superbra egenskap. Ensam är inte alltid starkast.

Man kan välja vilka man vill omge sig med, det dumma är att jag alltid tror gott om alla andra. Så fruktansvärt naiv fast jag oftast är en god människoläsare, jag vill ju bara se allt det fina i andra människor.  Inser att jag svamlar oförståeligt kring något som ni inte kan förstå något av, hemskt ledsen för det. Jag blev kort och gott väldigt besviken över något igår. Som tur är så har det runnit av mig ganska mycket idag. Jag kan bli personlig men en del saker ska man hålla för sig själv innan man väljer att dela med sig av dom.

Jag brukar forcera känslorna till musik, texter eller målningar. Just nu har jag inte ens kunnat göra det, jag har bara känt besvikelse. Att träna och röra på sig brukar få mig på bättre humör, en kvällspromenad eller att köra ett stenhårt träningspass kanske?

Tur jag har mina små hjälpredor fixar och grejar och får mig bättre tankar. Smutsiga från topp till tå, visst är det väl underbart!? Skruva, hamra, banka och såga. De lekte för ett tag att de jobbade i tomtens julklappsfabrik. Det skulle ju vara något om man fick det minsann. Charlie är den som oftast tar täten i planeringen. Nu gör vi så, sen gör vi det! Och ingen annan än jag rör gräsklipparen. Kom igen kom igen 🙂 

Det kommer bli så fint när vi är klara ute i trädgården. Nästa projekt är sovrummet, vi ska riva ut garderober och bygga upp nya som är bättre planerade. De vi har nu har säkert suttit sedan 70talet när huset byggdes. Jag ska byta ut min fondvägg och kika på en matta som ska ligga i sovrummet också.

Jag funderar på att bygga upp ett skafferi, ni vet bunkra upp och tänka lite mera på vad vi köper. Tänk mera ekologiskt och klimatsmart, det försöker man ju alltid men tänk om man skulle ta det ett steg längre? Jag kanske borde åka och hälsa på Mandelmans och se deras självförsörjning? De skulle säkert kunna inspirera mig, om inte annat berätta för mig att jag är ett hopplöst fall haha!

Men nu innan något annat så är det dags att fixa till kvällsmaten till de små här hemma. Tittar in senare ♥

Kram / Madeleine

7 svar till “En bättre dag och hopplöst fall!

 1. Lill skriver:

  Jaha? vad var det som hände då, som gjorde dig nedstämd.

 2. Kina skriver:

  Kram till dig. Bra tips om vaser är också lite rädd om min Klong.

  1. Madeleine skriver:

   Tack snälla Kina <3 Ja visst är man lite rädd om dom 🙂

 3. Petra skriver:

  Håller med dej madde..det finns så mycket rutter hos folk..går ju inte lita på nån..

  1. Madeleine skriver:

   <3

 4. M B skriver:

  Tråkigt att du behövde bli nedstämd.
  Ang Mandelmanns så är det fel att de är självförsörjande
  Flerförsörjande skulle jag kalla det då de ju driver sin gård som ett företag
  Skrivet med glimten i ögat

 5. Karin skriver:

  Madeleine!
  Känner igen mig i det du skriver. Folk säger att man ska omge sig med människor som för en att må bra men hur gör man när man har energitjuvar i familjen?? Har tyvärr det problemet i både min och min sambos familj…
  Förstår om du inte vill svara men hur ser ditt förhållande till tex Mickes föräldrar ut?

  Kramar Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.