Okategoriserade

Risker och olyckor i hemmet!

Det blev en bättre dag idag! Så skönt, känner mig dock sliten efter en kväll och natt med smärta. Nästan som man blir påmind om hur det är att vara bakis, för det var länge sedan jag var. Man känner sig riktigt mör i kroppen. Jag är glad att det känns bättre idag! #hatarendometrios

EmmyLou är hemma idag från dagis, vilken skräll va!? 🙁 Hon har falsk krupp, hon började hosta ordentligt igår när vi var på väg hem från Söderköping. Det var glashalt på vägarna, vi fick köra i 50km/h hela vägen hem. Dåliga småvägar med mycket skymd sikt och skarpa kurvor i kombo med fals krupp är inte en rolig kombo. Såå himla typiskt!

De gick bra i Söderköping däremot och det var skönt! Jag ska snart berätta för er varför jag är där varenda vecka.

Idag till lunch så blev det biffar, jag skulle gjort köttbullar men jag hade inte tålamod att stå och rulla. Vi fick också besök av bvc-sköterskan Sanna idag också så jag hade lite tidspress på mig att hinna klart i tid. Micke kom hem på lunchen och åt med oss och då kunde han passa på att vara med när bvc var här. Det är nytt sedan ett tag tillbaka att de kommer hem vid 8 månader och pratar om risker i hemmet. Jag tycker det är superbra att de kommer hem och pratar om det här, även om jag som tiobarnsmamma kanske är ”rutinerad” vid det här laget när det kommer till risker (men det händer saker hemma hos oss också ska tilläggas). Men det är verkligen nyttigt att prata om det. Kan man undvika risker och olyckor i hemmet genom dessa informativa möten så är det ju fantastiskt!

Har ni varit med om några olyckor i hemmet med era barn? 

Man passar också på att väga och mäta under det här besöket. Och idag vägde Mathilde -Isabelle in sig på 8420 gram 🙂 Hon följder sin kurva perfekt, och jag har fram tills nu helammat! Vi pratade om mat och vi fortsätter att låta henne smaka på allt. Vi underviker salt men kryddar lite mera för den enda gången hon faktiskt gillar maten är när det smakar lite mera.

Roligt att jämföra bilderna när Sanna var hemma hos oss första gången. Då var vår lilla tjej precis nykläckt ♥ Mitt älskade lilla hjärta!

Det var inte lika roligt att mäta sig, då visade damen minsann att hon hade en rejäl pipa! Men så fort hon kom upp igen så skrattade hon. Det svänger fort ibland.

Nu ska jag stressa iväg med Engla-Freja till handbollsträningen, men jag kikar in sedan!

Kram / Madeleine

11 svar till “Risker och olyckor i hemmet!

 1. Agneta skriver:

  Tack för en underbar sida med allt, familj, inredning och arbete mm. Kan det vara så att du håller på och fixar jägarexamen? Tack hela familjen Ilmrud för allt ni delar med er.

 2. Så bra det låter att de kommer hem för sånt :). Är nog absolut sådant man kan behöva veta 🙂

 3. Anonym skriver:

  Kära madde trogen följare av din blogg hjälp mig sprida min tomte stuga i Värmland som ä till salu..

 4. Petra skriver:

  Å ja älskar dig å din familj själv funderar ha att ta efter dig🤘🤘👍 nyss fått en sladdis efter 12 år som min son Hugo är. Ni ä.bäst å din blogg förgyller min tillvaro.

 5. Amanda skriver:

  Alltså så söt! Våran dotter är 4 månader och är inne på sina stadiga 7155g!

 6. Susanna skriver:

  Min son rullade ner frön vår säng trots kuddar och sånt runt, gick bra tack och lov.
  Kram
  http://www.jagraktuppochner.se

 7. Lena skriver:

  Jag har endomitrios oxå. Måste säga att det höll fullständigt ta mot liv. Så hysteriskt ont att jag varken kunde sitta stå eller ligga. Jag har nu i 10 års tid tagit mon spruta https://www.google.se/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.fass.se/m/produkt/20011214000537/public/tabproduct&ved=0ahUKEwjQzfCpqvPXAhXoKJoKHUX9AN4QFggcMAA&usg=AOvVaw2ds1y1R3mmT5yEeP5VXPLK var 4 vecka och mon smärta är som bortblåst. Jag vet inte om du kanske har andra orsaker som gör att du inte behandlas. Men detta är en andra chans till ett nytt liv!

 8. Kattis skriver:

  Hej!
  Kan du kika på Mirkas hemsida?
  Kommer inte in där innan det dyker upp en massa popupgrejer el är det min mobil? För det blir inte så på din sida 🙁

  Du behöver ju inte publicera detta men kanske kolla?
  Mvh

 9. Karin skriver:

  Hej. Hemsidan din verkar vara kapat. Går man in från mobilen leds man vidare till en hel del ”ofina” sidor, efter ca 10-20sek. Bara att ladda om din sida för att upprepa samma ”spel” flera gånger 😱
  Tänkte du nog vill veta om det.

  1. Lena skriver:

   Du har nog virus i din telefon

 10. Maria skriver:

  Hej! Som någon mera kommenterade så verkar det vara fel på din sida! Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.