Minns inte när jag åt så god mat sist. Ostfyllda biffar med fransk senap och persilja. Himmelskt gott ☺️ Måste bara dela med mig utav receptet!
Jag gillar husmanskost, det finns ju inget som slår de traditionella rätterna tycker jag. Men det är minst lika gott att ”krydda” till sådant som man annars kanske brukar laga på ett visst sätt.
Den här middagen blev en riktig hit här hemma. Alltid lite osäkert att laga en ny rätt när man inte vet hur barnen ska välkomna det, så jag gjorde vanliga biffar vid sidan av för säkerhets skull. Men de ostfyllda biffarna fick mer än godkänt så de gick åt fortare än kvickt.
Så scrolla ner och spara receptet på en gång!
Och ser ni porslinet Det är 117 år gammalt, fick det från min mamma och hennes man Håkan idag, det tillhörde Håkans farmor. Porslinet var verkligen så vackert förr
Ostfyllda biffar med fransk senap och persilja
1 kilo färs
2 ägg
4- 5 msk frans senap (dijon)
Ost (jag hade prästost, men vill man ha mera smak så kan man välja en annan ost)
2 gula lökar
1 dl ströbröd
Svartpeppar, grillkrydda, salt
6 dl grädde (valfri fetthalt men kokbar)
Knippe Persilja
Svartavinbärsgele (1-2 msk)
Blanda 1dl grädde och ströbröd i en bunke. Låt det svälla ca 10 minuter. Blanda ner färs, ägg, kryddor, och 3 msk senap och en hackad lök. Forma biffar, bädda in en ostbit i mitten och stek biffarna i smör tills köttsaften är genomskinlig. När alla biffar är klara så steker man den andra löken, lägg sedan tillbaka alla biffarna ihop med löken i stekpannan. Häll på grädde. Puttra några minuter, smaka av såsen med salt, svartpeppar och tillsätt sedan lite mera senap (efter smak). Blanda ner ett knippe persilja och en klick svartavinbärsgele. Man får smaka sig fram. Det blir sååå gott!
Servera med potatisstomp, pressad potatis eller potatismos.
Smaklig måltid!
Kram / Madeleine