Världens godaste Cheesecake med krossade Marabou mjölchoklad cookies!

Det var länge sedan jag delade något recept så jag tänkte jag skulle dela med mig av världens godaste och enklaste cheesecake. Den här älskar alla i familjen!

Jag ska faktiskt erkänna att det tog många år innan jag vågade prova cheesecake, fråga mig inte varför egentligen. Så dumt av mig. Men jag antar att det var tanken på att det var Philadelphia i som gjorde att jag tvekade. Har aldrig varit förtjust i färskost annars, ja om den inte varit smaksatt med vitlök eller örter.

När jag till slut vågade smaka cheesecake så blev den snabbt en favorit!

kaka1

Det finns många olika recept på den här kakan, men den här har vi provat oss fram med och den vinner alla pris!

kaka2

Cheesecake med krossade Marabou mjölchoklad cookies

3 st ägg

1,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

200 gram philadelphiaost (färskost)

3 dl grädde

8-10 st digestivkex

5-6 st Marabou Mjölkchoklad Cookies

Dela äggen. Lägg äggulorna i en lite större bunke och häll äggvitorna i en annan lite mindre bunke. Bunken som äggvitorna hälls i måste vara torr och ren. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna. Vispa till en ljus fin pösig smet med elvisp (eller för hand). Tillsätt färskosten och blanda ner den till en jämn smet försiktigt med elvispen.

Vispa sedan grädden i en egen bunke, den ska vara lagom fast. Rör därefter ner grädden försiktigt i färskostsmeten.

Nu är det dags att vispa äggvitorna till ett fast skum (med rena, fettfria vispar) med elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken. Roligt att göra det testet med barnen! När äggvitan är klar blandar man försiktigt ner den i färskostsmeten med hjälp av en slickepott. Blanda sakta och lätt på hand tills smeten blir jämn.

Krossa digestivkexen. Enklast är att använd en mortel. Annars kan man lägga kexen i en mixer så går det ännu snabbare. Alternativt så funkar det lika bra att krossa kexen med händerna eller en gaffel.

På samma sätt krossar du nu Marabou Mjölkchoklad Cookies.

Lägg digestivkaksmulorna jämnt fördelat på botten av en rund form med löstagbar botten, eller i en valfri form.

Häll sedan smeten ovanpå och bred ut den jämnt. Till sist så toppar man med de krossade Marabou Mjölkchoklad Cookies. Nu är cheesecaken klar och ska stå i frysen i minst 4 timmar.

Barnsligt gott ♥ Ät och njut!

Kram / Madeleine

 

 

 

Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Äldsta
Senaste Populära
Inline Feedbacks
View all comments
Dela inlägget

Relaterade inlägg

Samarbetsförfrågningar

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast möjligt.

Kontaktinformation
Beskriv kampanjen
sockspro.se

grepstrumpor, & benskydd är vår specialitet

men i vår e-handel hittar du massor produkter för ett aktivt liv!