Logotyp Madeleine Ilmrud vit
Sök
Stäng denna sökruta.

Behöver dina barn glasögon?

Skulle vilja dela med mig av ett mejl. Jag får varje dag flera mejl från människor som vill mig något på ett eller annat sätt. Idag fick jag ett mejl som berörde mig både på gott och ont.

Hej Madeleine!

Jag heter Lisa Strandvik och skulle vilja be dig sprida ett väldigt bra och viktigt initiativ vidare. Igår offentliggjorde Majblomman en stor rapport om barn och deras synhälsa. För familjer med många barn där flera har synfel kan det bli väldigt dyrt att hålla dem med glasögon.

Jag vet inte om du sett rapporten men den handlar om att många barn som lever i familjer med begränsade resurser går runt med huvudvärk eller trasiga glasögon just som en följd av att familjen inte har råd att prioritera detta. Mycket av pengarna som majblomman får in genom sin verksamhet går till att hjälpa dessa familjer att bekosta glasögon till sina barn. Detta eftersom det utan fullgod syn är väldigt problematiskt med inlärningsprocesser som att lära sig att läsa och skriva, men även innebär problem vid lekar med sina kamrater.

Landstingen i de olika regionerna i Sverige är de som bestämmer om och i så fall med hur mycket glasögon till barn ska subventioneras. Vissa betalar till fullo, vissa bara några hundralappar och i Stockholm betalar landstinget ingenting alls.

Efter den här rapporten har i alla fall företaget Smarteyes bestämt sig för att de ska skänka glasögon till alla barn med synfel i Sverige, oavsett var de bor. Jag vet inte om dina egna barn har detta problem men jag vet att många föräldrar läser din blogg så jag tänkte att det kanske var något som du ville sprida så att så många som möjligt får chans att ta del av detta och att fler barn kan slippa hindras av sina synfel.

Pressmeddelandet från Smarteyes finns på länken nedan där står det tydligare hur man går tillväga för att få sina glasögon. Det finns inga dolda kostnader och det är inte en kampanj under en kort tid utan tanken är att det ska pågå tillsvidare. Snälla sprid detta till de föräldrar som behöver det!

Besök smarteyes HÄR!

Enligt SCB så finns det alltså 800 000 barn mellan 0 till 8 år med synfel. Det är fruktansvärt tråkiga siffror och ännu tråkigare är det att landstingen inte hjälper till mera. Fantastiskt att smarteyes agerar. Helt otroligt! Och kan jag hjälpa till att sprida detta vidare så gör jag gärna det. Gör det du med! Sprid detta på exempelvis facebook.

Tack Lisa för mejlet det är gott att det finns människor som hjälper till för en god sak skull!

Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kalas!

Nu har vi haft kalas för våra fjortonåringar. Vi bjöd familjen på hemmagjorda hamburgare, sallad, lökringar, chilicheese bollar, mozzarella sticks,

Läs inlägget

Samarbetsförfrågningar

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast möjligt.

Kontaktinformation
Beskriv kampanjen