Logotyp Madeleine Ilmrud vit
Sök
Stäng denna sökruta.

Dålig mat, återhämtning, endometrios och natural cycles!

Godmorgon fina. Känner mig bakfull och extremt trött! EmmyLou och Tuva-Li är fortfarande hemma, och jag hostar fortfarande. Tjejerna är mycket bättre tackochlov. Vi har kommit på att magsjukan inte var någon riktig magsjuka heller, utan det var dålig mat (räkor och jag äter inget från havet)! Alla som åt utav maten blev sjuka och vi som inte åt utav maten blev inte dåliga. Vi ringde 1177 och utav vår förklaring så trodde de också det. Det kom lika fort som det försvann. Annars vore det lustigt att vi andra inte smittats, och de som blev dåliga blev dåliga typ samtidigt. Skönt ändå att det ”bara” var det!

Imorgon ska alla till skolan och förskolan igen och förhoppningsvis mår jag bättre också. Tid för återhämtning är viktig. Svårt att bara ta det lugnt när man har barnen runtomkring sig hela tiden. Det känns ändå bra att jag inte åkte på resan, jag hade definitivt inte kunnat deltaga på några träningspass och jag hade nog inte blivit friskare utav att vara på Marbella.

Planerar att komma igång med arbete i mitten på veckan istället. Jag har hur mycket som helst att göra vilket är superkul! Ser verkligen framemot att få visa er längre fram.

artbyem58

Sneakpeak…

Tänkte jag skulle uppdatera kring Natrual Cycles också. Jag äter medicin mot endometrios och den har jag givetvis INTE slutat med då skulle jag bli väldigt sjuk. Endometrios orsakas av att celler som liknar livmoderslemhinnan (endometriet) hamnar utanför livmodern och fastnar på fel ställen i kroppen, främst på organ i buken. Dessa endometriosceller börjar växa och orsakar inflammationer inne i buken vilket i sin tur kan leda till buksmärtor, ärrvävnad och sammanväxningar. Med tiden kapslas endometrioscellerna in av kroppens försvarsmekanismer och det bildas endometrioshärdar eller cystor. Jag har en cysta, och den förpestar mitt liv med jämna mellanrum. Många vet inte vad endometrios är och vad den kan skapa för kaos. Men endometrios kan också växa i stort sett var som helst i kroppen. Man har hittat endometrios i hjärnan, hjärtat, lungorna, diafragman, levern, njurarna, tarmarna, blindtarmen, naveln, tårkanalen, näsan, benmusklerna och på andra ställen i kroppen. Det här innebär till exempel om en kvinna har endometrios i diafragman/lungorna så kan hon hosta blod under mens. Om hon har endometrios i näsan kan hon blöda näsblod under mens.

Sjukdomen är också väldigt väldigt smärtsam. Det kan gå från ena dagen till den andra. Det syns inte alltid utanpå heller vilket jag tror får folk att inte alltid förstå. Ena dagen kan man lyfta vikter på gymmet för att andra dagen ligga hemma och kräkas av smärta. Kanske inte heller är konstigt att man då blir misstrodd? Amen jag såg Madde på fest igår, men låg inte hon och mådde skit av smärta häromdagen? Det är därför vi måste prata mera om denna sjukdom, informera våran omgivning om hur det kan vara. Vilken arbetsgivare som helst skulle inte tycka det vore konstigt om ens anställda utåt sett betedde sig såhär. Ena dagen jättesjuk och andra dagen superpigg. Nu kom jag ifrån ämnet lite grann, men jag vill förtydliga att man kanske bör tänka sig för innan man kastar ut sig av sina förutfattade meningar och dömer andra.

Jag  har provat Natural Cycles av den anledning att jag tycker det är ganska fantastiskt att följa kroppen. Och skulle jag någon gång i framtiden vilja skaffa flera barn så är den här produkt bra för att pricka in äggslossning osv. Natrual cycles kan alltså användas för andra ändamål än som ett hormonfritt preventivmedel. Man vaknar tar tempen för in resultatet i appen och får reda på om man är fertil eller inte.

Tillsammans med Natural Cycles så erbjuder jag nu mina bloggläsare att testa detta och ger er 50% rabatt på ett års abonnemang hos NC ( ink termometer) Ni betalar då endast 491 kr

Klicka in HÄR och ange KOD: Madeleine2NC för att ta del av rabatten!

Kram / Madeleine

Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Dela inlägget

Relaterade inlägg

Grattis Adam!

Det är svårt att sätta ord på den stolthet och glädje vi känner. Vår Adam, som vi har sett växa

Läs inlägget

Samarbetsförfrågningar

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast möjligt.

Kontaktinformation
Beskriv kampanjen