Logotyp Madeleine Ilmrud vit
Sök
Stäng denna sökruta.

Ett besök till tomatskogen…

Idag har jag haft lite ensamtid med Adam och Tuva-Li. Jag skulle åka och köpa lite mera blommor till balkongen och då ville mina små gullegryn följa med. Vi åkte runt lite och tittade på olika ställen med sen hamnade vi i Fågelstad Trädgård ett ställe som ligger precis utanför Motala. Varför har jag inte åkt dit tidigare. Vilka fina blommor!

wpid-2014-07-14-23.09.10.jpg.jpeg

wpid-2014-07-14-23.08.30.jpg.jpeg

Adam sa att vi hade kommit till en tomatskog. Och det var verkligen som en tomatskog, långa längder med tomatplantor och luktade gudomligt gott.

wpid-2014-07-14-23.09.57.jpg.jpeg

Det fanns inte bara tomater utan massor med gurkplantor också. Adam ville köpa en gurkplanta så det gjorde vi, imorgon ska vi plantera om den och sätta den i en större kruka. Vi köpte med oss någon slags melonört hem också. Man kan tydligen använda bladen som smakar melon till sallad och matlagning, det måste vi prova. De är små söta rosa blommor på växten och tom dom smakade också melon. Så fick jag med mig en vacker röd maffig hängpelargon hem.

wpid-2014-07-14-23.12.17.jpg.jpeg

Tycker det är charmigt med gårdsbutiker, det blir så personligt på något sätt. Och det märktes att de lagt ner sin kärlek i blommorna och växterna. Jag fick jätte bra blomtips och han tog sig verkligen tid att visa upp sina olika växter. Kommer definitivt att åka dit igen och jag vill nog påstå att han hade traktens finaste blommor! På gården hade de sommarkaniner som Adam och Tuva-Li fick hälsa på, lilla Tuvis tyckte det var såååå spännande. På ett annat blomställe vi var på så fanns det inte lika mycket blommor, men det fanns sköldpaddor och fiskar och det tyckte Adam var roligt 🙂

wpid-2014-07-14-23.11.16.jpg.jpeg

wpid-2014-07-14-23.10.36.jpg.jpeg

På kvällen tog vi en promenad med barnen, eller ja de cyklade och vi gick. Det var länge sedan jag gick så långt, och det känns nu kan säga. Känns faktiskt lite som magen sjunkit efter promenaden. Ryggen ska vi inte prata om men lite motion har väl aldrig skadat.

Så kom det en riktig regnskur, och min preggohjärna tänkte inte på att fönstret i taket över sängen stod öppet i sovrummet. Så nu är hela min säng dyngsur. Inte kul. Det blir nog att ligga på soffan inatt då. Och hoppas på sol hela dagen imorgon.

Kram ♥

Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kalas!

Nu har vi haft kalas för våra fjortonåringar. Vi bjöd familjen på hemmagjorda hamburgare, sallad, lökringar, chilicheese bollar, mozzarella sticks,

Läs inlägget

Samarbetsförfrågningar

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast möjligt.

Kontaktinformation
Beskriv kampanjen