En liten nougatkaka? Dom är göööör goa döhh – du måste smaka! Eller varför inte baka en själv, för dom är superenkla att göra.
Du behöver:
9 dl havregryn
300 g smör/margarin
3 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk sirap (eller en dutt som svärmor säger hmf)
250 g odense nougat (fast jag tar två :-P)
Smält smöret och blanda under tiden havregryn, socker och bakpulver i en bunke. När smöret har svalnat en aning så blandar du ner även det och till sist så tillsätter man en ”dutt” sirap. Blanda ordentligt och smöra en långpanna.
Fördela smeten jämt i långpannan och ställ den i ugnen på 175 grader tills den fått en fin gyllenbrun färg.
När kakan fått en fin färg så är det dax att plocka fram nougaten, som förvarats i kylskåpet. Hyvla nougaten över den varma kakan så den smälter. (hur mycket? efter smak!)
Sen är det bara att ställa kakan kallt så nougaten stelnar. Skär sedan upp bitar efter tycke :o)
Klart!
Så klappar mig själv på axeln, julgodis – check! Julklappar INTE – check! Så även denna jul blev stressig. Självförvållat kan man tycka. Jaja det är tradition…
Och vet ni vad julgranen har stått sig ett helt år, sedan förra året faktiskt. Färdigklädd och monterad på julgransfoten – perfa! Haha det är julstämmning det.
Lånade precis ut såg och pannlampa till grannen som skulle på julgransjakt, ångrade mig tjugo minuter senare när jag såg vilken jävla gran han fått tag på! FUSK! Nåja får väl trösta mig med att jag slipper alla barr i alla fall…
Nu ska jag ta en nattkaka, sov gött alla mina vänner <3