Logotyp Madeleine Ilmrud vit
Sök
Stäng denna sökruta.

God enkel mat och överraskad!

Mitt i natten och jag tänkte dela med mig av lite middagstips. Skulle kikat in tidigare men tiden har inte riktigt räckt till idag.

Den perfekta lunchen! Snabbt, enkelt och fruktansvärt gott – köttfärslimpa!

Skala och koka potatis. Hacka 1 stor gul lök. Knäck två ägg i en skål, tillsätt ca 2 dl ströbröd, krydda med svartpeppar, vitpeppar och grillkrydda (mycket krydda, om man vill så kan man också ha paprikakrydda i som jag gärna har) tillsätt den hackade löken och blanda ihop. Häll i (röd) mjölk i blandningen tills det blir en slät smet utav det hela och ställ sedan in i kylskåpet. Skala och riv morötter, det är ett måste till köttfärslimpa. Ta fram skålen med smeten och blanda i ca 1 kg blandfärs. Forma köttfärsen till en limpa på en ungsform, placera i mitten i ugnen på 200 grader i ca 45 minuter. Jag brukar ta bort lite av smeten och forma ett par biffar som jag steker i stekpannan för att av stekspadet göra en god gräddsås. (Sås – slå på grädde tillsätt en köttbuljong, såskulör och krydda efter smak. Tjocka till med lite maizena – klart)

Om man vill så kan man ha bacon på köttfärslimpan , jag föredrar att ha det lite mera knaperstekt vid sidan av. Men kombon är nomnom För att vara säker på att köttfärslimpan ska hålla sig saftig så kan man efter ca 20 minuter i ungen hälla lite vatten över köttfärslimpan.

Husmanskost när den är som godast!

Idag stängde jag BB väskan, nu är den packad och klar. Allt nödvändigt är med förutom kameran och laddaren, det får jag ta i en separat handväska.

Är så redo nu(!) Nu får den lilla skruttan komma faktiskt. Eller blir det som med Emmy, tänk om jag går över 2 veckor?! Nåja, då tar jag det. Har jag väntat såhär länge så kan jag vänta lite till, även om jag hemskt gärna vill slippa det!

Ser ni brickan och kudden i bakgrunden? Skulle tagit med det till lokalen men glömde bort det. Men nu fick ni en liten tjuvkik på inredningen som håller på att växa sig fram på min arbetsplats. Åh det blir sååå tjusigt! Kommer trivas fantastiskt bra där.

Just nu ligger jag i sängen, lycklig och trött. Blev nämligen överraskad ikväll med något fint som gav mig tårar i ögonen. Berättar mer om det imorgon ❤️

Kram / Madeleine

Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kalas!

Nu har vi haft kalas för våra fjortonåringar. Vi bjöd familjen på hemmagjorda hamburgare, sallad, lökringar, chilicheese bollar, mozzarella sticks,

Läs inlägget

Samarbetsförfrågningar

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast möjligt.

Kontaktinformation
Beskriv kampanjen