Logotyp Madeleine Ilmrud vit
Sök
Stäng denna sökruta.

Håret har med könet att göra!?

image

image

Jag ligger i soffan med fötterna högt. Skönt att bara inte göra något för en stund. Jag råkade tyvärr bläddra förbi någon kanal med motorcyklar. Colin skrek direkt ”motorcykel!” Snabbt försökte jag hitta en annan kanal och ett program som passade mig bättre. Jag blev övertalad ganska fort, så nu tittar vi på motorcyklar. Typiskt grabbigt va? Intressant det här med genus och könsroller. Vissa anser att man inte ska dela upp könet i olika fack, och där håller jag definitivt med. Känns för mig som helt vanligt sunt tänkande att alla är lika värda oavsett. Däremot tycker jag det har gått till överdrift att inte lära barnen vilket kön de har ”Nää men alltså du är en hän/hen” Eh? Någon undrade om jag faktiskt nu skulle klippa håret på Charlie eftersom jag skulle få en flicka? Så i det fallet har alltså håret med könet att göra? Varför skulle jag klippa honom av den anledningen? Absolut inte! Jag tycker han är supersöt i sin Ted Gärdestad frisyr. Och faktiskt, pojkar kan ha långt hår och samtidigt veta vilket kön de har. Precis som Engla-Freja kan få ha smink och fortfarande vara helt säker på att hon är precis lika fin utan. Och dessutom gilla att leka med bilar och ninjagubbar. Jag tror att vanligt bondförnuft och mycket kärlek formar våra barn och framtiden bäst. Sen har vi självklart olika värderingar och synsätt på saker och ting i livet. Jag står för mina åsikter öppet och delar med mig av mina tankar. Så får man ibland kommentarer från olika människor som inte tycker detsamma. Det respekterar jag. Det lustiga är att det ofta är anonyma kommentarer som ifrågasätter och fäller de mest korkade kommentarerna. Tänk om alla ni kunde vara lika öppna med hur ni känner som jag!? Med en offentlighet får man räkna med sånt oavsett om man är beredd på det eller inte. Dela gärna med er av åsikter men stå då för dom också precis som jag!

Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Dela inlägget

Relaterade inlägg

Grattis Adam!

Det är svårt att sätta ord på den stolthet och glädje vi känner. Vår Adam, som vi har sett växa

Läs inlägget

Samarbetsförfrågningar

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast möjligt.

Kontaktinformation
Beskriv kampanjen