Testade mig fram till ett fantastiskt gott nytt recept på en krämig kycklingpaj igårkväll. Dock så är den inte alls direkt kalorisnål. Men om man vill så kan man hoppa över pajdegen och göra gratäng utav den istället för ett smalare alternativ. I detta recept så fick Ernst gästspela och det blev en lyckad kombo. Han är bra charmig den där ”julErnst” 🙂
Krämig kycklingpaj med Ernst
Pajdeg
5 dl vetemjöl
250 gram tärnat smör
1 tsk salt
4 msk kallt vatten
Fyllning
3-4 stycken kycklingfiler
5 dl cream fraîche
3 tsk samal oelek
0,5 gul paprika
0,5 grön paprika
1 lagom stor gul paprika
2 st vitlöksklyftor
0,5-1 dl sweetchilisås
ca 5 msk Ernst rödvin
2-3 msk maizena
en skvätt grädde
riven ost
Krydda kycklingen med grillkrydda, vitpeppar (och paprikakrydda om man vill)
Knåda ihop ingredienserna till pajdegen och platta ut i pajformen. Ställ kallt medan du börjar med fyllningen. Skär kycklingen och paprikan i mindre bitar och hacka löken. Bryn kycklingen och sedan lök och paprika och krydda med grillkrydda, vitpeppar och paprikakrydda.
Rör i cream fraîche, chilisåsen och sambal oelek. Låt småkoka i ett par minuter innan du tillsätter Ernst. Tillsätt en liten skvätt grädd och koka upp med maizena.
Låt sjuda i 15 minuter.
Fyll upp pajskalet och ställ sedan in i ugnen i 200-225 grader i ca 30 minuter. Ta ut pajen och strö över riven ost och ställ sedan in pajen i ugnen i ca 5-10 minuter till.
Servera med god krispig fetaostsallad!
Voila, det blev sååå gott!
Roligt att testa sig fram i köket, jag tvivlade inte en sekund på Ernst 🙂
Kram / Madeleine