Tacos i all ära, många gillar det andra inte. Man kan ju äta tacos på olika slags sätt och tillsätta många olika smaker så variationen är stor.
Jag personligen har tröttnat lite på den vanliga tacosen. Och försöker hitta på lite nya kombinationer, man vill ju dessutom att det ska gå snabbt att laga maten i alla fall nu på sommaren när man helst vill vara ute i solen.
Därför tänkte jag tipsa er om mina smarriga krämiga fajitas. Det går snabbt, det är enkelt och de är perfekta att värma på dagen efter om man vill göra matlådor.
Nu tog jag lite vad jag hade hemma, men var inte feg att slänga flera ingredienser. De kan inte gå fel när man gör den här enkla rätten.
Krämiga Fajitas med smak av paprika och chili! Oemotståndligt goda.
1 kg blandfäs
2st Creme Fraiche paprika/chili (se bild)
1 stor gul lök
Svartpeppar, grillkrydda, vitlökspulver
Riven tacoost
riven parmesan
6 stora tacobröd
Stek blandfärsen ihop med hackad lök, krydda efter tyckte och smak med svartpeppar, grillkrydda och vitlökspulver. Till sist vänd ner den smaksatta crème fraichen. Låt allt puttra ihop en liten stund, och dra sedan undan stekpannan så färsen får svalna lite. Under tiden sätt på ugnen så den hunnit bli varm på ca 175 grader.
Ta fram en ugnsform och tacobröd. Lägg köttfärsen ihop med riven ost och parmesan i mitten på tacobrödet och vik ihop till fajitas. Sedan lägger man alla fajitas i ugnsformen och strör över lite extra ost och krydda. Grädda i ugnen tills alla fajitas fått en fin färg ☺️
Viola så var det klart! Superenkelt verkligen. Jag brukar även ha i paprika och ibland krossade tacochips i mina fajitas. Supergott! Man kan som sagt variera lite som man själv vill. Men ett måste är alltid att ha en god sallad till och min magiskt goda dressing, samma dressing som jag har till min tacopaj som blivit viral Så sjukt många som testat att göra den och som gillar den.
Ni måste testan den och absolut ta receptet på dressingen. Ni hittar det inlägget/receptet >>HÄR!<<
Viker ihop fajitas
Så gott! Och är man problem med gluten så kan man såklart välja glutenfria bröd (det gör jag).
Hoppas ni testar att göra egna fajitas, så enkelt och gott. Och gillar man inte paprika/chili så kan man alltid krydda köttfärsen med tacokrydda eller något annat. Går att göra på så många olika sätt.
Smaklig måltid
Kram / Madeleine