Logotyp Madeleine Ilmrud vit
Sök
Stäng denna sökruta.

Man kan inte leva genom andra. Vill du veta så fråga!

Försov mig imorse, blev stressigt som fasen. Hela dagen har efter det blivit lite seg, konstig och oplanerad. Fick skjutsa Victor till skolan på morgonen för han hade också försovit sig vilket gjorde att jag blev ännu senare i mitt arbete. Bööhöö men vad gör man inte för sina ungar! Victor hade nationella prov idag så det var ännu viktigare att han kom tid, när han kom hem så tjurade han över att det inte kändes som det hade gått bra. Bara man gör sitt bästa lilla gubben!

Jag försökte få honom till att börja motionera tillsammans med mig. Eh va? Vad sa du precis mamma? Han kändes en aning förvånad över mitt förslag, jag fattar dock inte varför? Min ide blev nedlagd på en gång tråkigt nog. Mamma jag hatar att bara springa, om jag ska springa så ska jag springa för att jag är jagad. Okej okej. Han som var så aktiv när han var yngre. Lite tråkigt att han inte gick in för fotbollen mera, han var duktig. Kunde alltid läsa spelet och dribbla med bollen som Zlatan. Tänk om han hade fortsatt. Nåja, det är hans val.

Får mig att tänka på föräldrar som lever genom sina barn. Jag har aldrig fattat det där, eller jag kan förstå att man har ett intresse som man skulle bli väldigt glad över om ens barn också intresserade sig av. Men ni vet dom här föräldrar som från dag ett bestämmer sig för att göra sitt barn till exempelvis golfproffs, fotbollsproffs eller nått annat som föräldern väljer att barnet ska göra. Man påverkar såklart, och barn gör inte som man säger, barn gör som man gör. Och har man då ett eget intresse så är det väl egentligen ganska naturligt att barnet tar efter intresset. Men att tvinga på ett barn ett intresse är för att man själv har det är sjukt.

Man kan inte leva genom andra. Det gäller inte bara barn. Det finns en del människor som lever genom andras liv. Som vill vara som andra, som pratar som om de var andra personer. Det kan väl vara smickrande men nää hahaha det är minst lika sjukt. Förstår mig inte på sådant. Man är väl den man är och måste eller borde acceptera det och förlika sig med att alla är olika individer och olika. Jag har tänkt på det också att det borde ju ta så jäkla mycket energi att hela tiden tro att man är någon annan, och göra allt precis som den andra personen gör.

Nog om mina filosofiska funderingar. Idag har jag käkat en alldeles förträfflig middag. Jag har fuskat en del då och då men jag försöker hålla kosten så gott det går, om man rör på sig så kan man också äta mat. Det kan man ju annars också såklart men ni fattar vad jag menar. Det blev persiljebiffar, sötpotatis och sallad. Så himla gott 😀

mat20

Tack för kommentarerna på förra inlägget! Jag uppskattar verkligen att ni finns här, och jag hoppas ni kommer att gilla mina mera privata inlägg… Jag ska ta mig till imorgon och besvara allas frågor som kommit. När vi ändå håller på så kanske jag skulle ha en liten frågestund!? Klart jag ska!

Vill du veta något så fråga!

Kommentera nedan med en kommentar, inga frågor är dumma kom ihåg det 🙂

Kram / Madeleine

 

Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kalas!

Nu har vi haft kalas för våra fjortonåringar. Vi bjöd familjen på hemmagjorda hamburgare, sallad, lökringar, chilicheese bollar, mozzarella sticks,

Läs inlägget

Samarbetsförfrågningar

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast möjligt.

Kontaktinformation
Beskriv kampanjen