Logotyp Madeleine Ilmrud vit
Sök
Stäng denna sökruta.

Mot Knistad Herrgård och jägarexamen!

Lovade att avslöja något roligt idag, jag har ju nämt att vi ska till Skövdetrakten 🙂 Det här är varför…

Som ni vet så har jag tidigare skrivit att både jag och Micke länge varit intresserade av att börja jaga. Jag själv är ju lite uppvuxen med det eftersom jag hade en pappa som var jägare. Så många gånger som jag varit med nere i Småland när lerduvorna gått varma, intresset har på så sätt vuxit fram i vuxen ålder. Senare har även min bror börjat jaga och fått intresset.

Just nu så är det omöjligt för mig att ta en jägarexamen med min höggravida mage även om det hade varit väldigt roligt att göra det ihop med Micke. Däremot så är nu Micke ett steg närmare sin dröm för att vi är just nu på väg till Knistad Herrgård där Micke ska få ta sin jägarexamen den här kommande helgen.

Den här tavlan fick Micke i julklapp av barnen och mig. Ni skulle sett hans min, han fattade inte riktigt. Sen när poletten trillade ner efter att han öppnat resterande klappar med jägarkläder så blev det ett glädjeskutt och ett högt skrik i vardagsrummet på julaftonskvällen.

Det krävs en hel del för att ta en jägarexamen, det är mycket information som ska sätta sig och säkerheten för både människan och djuren är viktig. Den etiska aspekten på jakt och hur man förhåller sig till en respekterad jakt. Ekologi och näringens kretslopp. Det finns så många olika bra fördelar med att jaga och personligen så äter jag hellre vilt än kött som är fullproppat med antibiotika.

Vill också tillägga att det är otroligt viktigt att noga se över vart man väljer att ta sin jägarexamen. Jag har läst på en hel del om de olika kurserna som finns runtom i Sverige och vad de erbjuder i sin utbildning. Knistad Herrgårds jägarexmen kändes direkt som ett utav de självklara valen av många olika anledningar och det var var faktiskt tack vare en av er som det blev Knistad. Tack för tips Lena, så himla glad över att du mejlade mig! Allt finns på samma plats och de är kända för sina fina marker runtomkring herrgården. De har en egen skjutbana vilket också betyder att man slipper tidsödande transporter från a till b. Alla kursmoment sker alltså på samma anläggning. Utöver utbildningen så får alla deltagare uppleva en fantastiskt miljö men också en gastronomisk upplevelse i form av kockarnas magiska matkunskaper. Sen känns det också väldigt tryggt att Knistad Herrgårds utbildning är väldigt populär, de har utbildningar varje vecka nu fram till påsk med start från två veckor bakåt i tiden.

Något annat som jag tycker är fantastiskt bra är att Knistad Herrgård kan erbjuda extra hjälp för personer med lässvårigheter som dyslexi eller ordblindhet. De erbjuder kostnadsfritt extra handledning av deras pedagog som är expert på området. Ljudbok finns samt att frågorna läses upp av speciallärare under det teoretiska provet. Hur bra är inte det!? Sådant gillar jag, alla ska kunna ha möjligheten om intresset finns!

Det här var alltså den tredje boken som jag var lite hemlighetsfull över när jag skrev att jag beställt böcker från adlibris. Din väg till jägarexamen! Ljudboken ingick, perfekt om man inte hinner sätta sig ner och läsa. Då kan man göra två flugor på smällen så att säga 🙂

Och tänk nuså ska lille Buster får jobba med det han tycker är allra roligast förutom bollar, nämligen apportering. En sak i taget men det ska nog bli jägare av Burre också till slut. Väldigt intressant att läsa om jakt och hund i boken…

Buster verkar redo!

Det här förstår ni har jag skrattat åt i ett par veckors tid hahaha. Jag kallar det för ”torrskjutning” 😀 Man ska alltså låtsas att skjuta fåglar upp på listerna hemma. Väldigt bra träning men det ser fruktansvärt roligt ut för den som inte förstå varför. Jag hörde Charlie och Colins kompisar frågade vad gör eran pappa i köket egentligen? Med sopkvasten? Jaha han jagar fåglar bara… Ja ni fattar, när polarna kommer hem och berättar det här för sina föräldrar hahaha. Kanske är därför vi inte sett dom på ett tag nu 😀

Snart kommer Micke vara borta och jaga både nu och då och det kommer bli så himla roligt för honom! Just nu är han nervös, och går igenom fåglarna i huvudet hela tiden. Jag blir så stressad på honom, gaaah! Vi är verkligen så olika när det kommer till sådana här saker, jag blir också nervös såklart men kan tygla mig och inte visa det. Jag vet när jag skulle ta mitt körkort, herregud!!! Micke gav mig ångest, inte teoriprovet!

Micke har besökt Knistad Herrgårds hemsida sådär fem gånger om dagen, för att läsa på om hur själva utbildningen ska gå till haha har den ändrats något idag? Nähe inte idag heller!? Usch vad elak jag låter men jag tycker det är ganska gulligt. Till hans stora förtjusning så har han däremot hittat en blogg han börjat följa i och med detta. Herrgårdsbloggen jag har börjat följa den jag med nu faktiskt. Spännande att läsa om hur det är att driva en herrgård, inte som alla andra bloggar. Därför så tycker jag det är roligt att länka, kika gärna in på bloggen!

Jag vet ju att jag har några jägare och jägarfruar som läser här, har ni några sista bra tips inför jägarskolan i helgen? 😀 

Wish the daddy good luck!

Kram / Madeleine

Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kalas!

Nu har vi haft kalas för våra fjortonåringar. Vi bjöd familjen på hemmagjorda hamburgare, sallad, lökringar, chilicheese bollar, mozzarella sticks,

Läs inlägget

Samarbetsförfrågningar

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast möjligt.

Kontaktinformation
Beskriv kampanjen