Har större delen av dagen bara tagit det lugnt, mellan alla hostattacker då ska jag väl säga. Knaprat panodil och på eftermiddagen kände jag mig faktiskt lite piggare. Micke och barnen har grejat i trädgården och jag ansträngde mig för att göra en god lördagsmiddag. Några av barnen har myst med Victor och hans tjej i soffan tillsammans med katterna. Dessa kissekatter alltså, sååå bortskämda!
Som ni ser så har äntligen familjen blivit komplett! Lilla isprinsessan Elsa (somvikallarhennejustnu) har kommit hem ♥ Hon är så otroligt fin. Även om inte Trasan är överförtjust ännu. Haha han blev så tjurig på mig när jag tog hem en konkurrent. Världens mest svartsjuka katt Trasan.
Medans mina älsklingar myste i soffan så komponerade jag ihop en snabb ostgratinerad kyckling…
Persilja från trädgården ♥
Jag serverade ris till kycklingen och en fräsch grönsallad med YING phuket island dressing.
MUMS!
Receptet kommer här…
6 st kycklingfiler
1 ask ca.10 skivor rökt skinka
2 dl creame fraiche
2 dl vispgrädde
1 dl hackad persilja
1/2 dl hackad gräslök
1 dl riven västerbottenost
4,5 msk senap (typ västerviks senap)
1 msk kalvfond
Skär ”kuber” av kycklingfilerna och lägg i en smord ungssäker form. Salta och peppra. Jag försteker alltid kycklingen innan, men det är en smaksak. Hacka skinkan och strö den över kycklingen, strö också över hälften av persiljan. Blanda cream fraîche, grädde, persilja, gräslök, ost, senap och kalvfond. Häll blandningenöver kycklingen. in i ugn på 200 grader ca 30 minuter (beronde på om man förstekt kyckling) kolla att kycklingen är klar.
Servera med ris eller potatis.
Superenkelt, snabbt och gott! Barnen älskar det. Jag gillar snabba recept. Det borde ju finnas en blogg med bara snabba och bra recept, utformad för barnfamiljer liksom. Psssst, jag kan skvallra om att det kommer finnas det på våran nya sajt familjenannorlunda.se vad tror ni om det?
🙂