Måste tipsa er om en väldigt god tårta som vi gjorde i påskas. Jag skulle delat receptet då men så kom något emellan. Ni vet hur det kan vara. Den här tårtan passar i alla lägen men jag skulle vilja säga att den är som allra godast en varm sommardag. Lätt som en plätt att göra, och snabbt går det också! Den här måste ni bara göra ♥️
Tårtan är gjord på smördeg och fyllningen kan varieras i all oändlighet, man kan fylla tårtan med ens favoritbär. Och kan man inte bestämma sig ja då kan man fylla på med alla möjliga olika bär och frukter. Tårtan blir både spröd och krämig och alla smaker gifter sig med varandra. Krämen på tårtan är fantastiskt god, den är både söt och lite syrlig.
1 rulle smördeg ( Räcker till ca 8 bitar)
1 ägg
200 g färskost Philadelphia
1 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 citron saften
Jordgubbssylt eller hallonsylt
Valfria bär (Eller många olika)
Florsocker
Rulla ut smördegen på en bakplåt och vik sedan in kanterna och nagga botten med en gaffel. Vispa upp ägget och pensla smördegen med det. Grädda i ca 15-20 min på 200 grader eller tills botten får en fin färg. Ta ut och låt svalna helt och hållet.
Vispa ihop färskost, grädde, florsocker, citron och vaniljsocker. Det ska bli en fluffig och mjuk kräm. När den är klar bred på den på smördegsbotten.
Ringla på lite sylt över krämen, jag valde jordgubbssylt eftersom jag fyllde tårtan med jordgubbar. Men det går lika bra med hallonsylt, det beror precis på vilka bär och frukter du vill fylla tårtan med.
Nu är det dags att fylla tårtan med bär och frukter efter smak. Och som pricken över i:et pudra över lite florsocker och voilà så är tårtan klar! En riktig sommardröm som alla kan njuta av 🍓♥️
Kan verkligen rekommendera er att testa den här tårtan. Det går fort och kräver inte alls så mycket jobb, och den är himmelskt god!
Gillar ni recept och vill att jag ska dela mera av sådant så får ni gärna kommentera här nedan. Och glöm inte att tipsa era nära och kära genom att dela inlägget ♥️