Logotyp Madeleine Ilmrud vit
Sök
Stäng denna sökruta.

Snabbt enkelt och gott!

image

Såklart jag vill dela med mig av receptet på tekakorna jag bakade häromdagen. De blev en stor hit här hemma! Väldigt enkelt att göra dom, och sånt gillar vi. Snabbt, enkelt och gott. Nu vet inte jag så mycket om bakning men jag är helt övertygad om att det är det fantastiska manitoba cream mjölet som gör bakningen så lyckad.

Tekakor

5 dl mjölk

50 g jäst

50 g rumsvarmt smör

2 tsk salt

2 msk strösocker

12-13 dl vetemjöl special eller Manitoba cream(supermjöl)

Gör så här:

1.Smula ner jästen i en bunke.

2.Värm mjölken så den blir fingervarm.(37 grader)

3.Häll mjölken över jästen och rör om tills jästen har löst sig.

4.Häll i de övriga ingredienserna smör,salt,socker och nästan allt mjöl.(spara lite till utbaket)

5.Arbeta degen ordentligt så att den blir smidig.

6,Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

7.Sätt ugnen på 225 grader

8.Arbeta degen på mjölat bakbord.

9.Dela degen i 16 delar

10.Rulla varje del till en boll och platta sedan ut den(ca 12 cm i diameter)

11.Lägg på bakpappersklädd plåt.

12.Låt jäsa i ca 20 min.

13.Grädda bröden i mitten av ugnen 10-12 min.

14.Låt bröden svalna på galler under bakduk.

15.Lägg i påsar och frys in eller ät direkt.

Tack min vän Sanna för receptet ♥

 

Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Dela inlägget

Relaterade inlägg

Samarbetsförfrågningar

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast möjligt.

Kontaktinformation
Beskriv kampanjen