Logotyp Madeleine Ilmrud vit
Sök
Stäng denna sökruta.

Störst och minst!

Då var vardagen igång med buller och bång kan man säga. En minst sagt tuff start på veckan. Tuvis var uppe först imorse, hon är verkligen en morgonmänniska. Samtidigt vet hon att det är lika bra att gå upp i tid för att ens få en chans att få tillgång till toaletten 😅 Ja det kan bli lite kö in dit på morgonen. EmmyLou och Mathilde klädde på sig kläder medan jag försökte få resten av gänget att vakna.

William började jobba klockan åtta och ville åka med mig och Tuvis när jag skulle lämna henne på skolan. Charlie, Colin och Engla-Freja hade sovmorgon och det passade mig perfekt den här morgonen för då kunde jag låta Amadeus och Livia ligga kvar i sängen och dra sig med de stora barnen hemma.

Adam gick till skolan med småtjejerna och jag kom iväg med William och Tuvis. Det gick bra tills dess att jag skulle åka hemåt igen, då var olyckan framme! Jag fick väja för bilar som skulle ner mot skolparkeringen men valde att helt plötsligen backa upp igen. De såg inte att de hade bilar som körde förbi på vägen ovanför dem. Framför mig stanna en bil och underlaget var glashalt, krocken var ett faktum. Det gick inte att få stopp på bilen trots att jag slängde mig på bromsen. Ska tilläggas att jag körde väldigt sakta. Det blev inte så farligt, en spricka bak på plasten på bilen som var framför mig. Vi stannade och pratade, han var väldigt trevlig och vi bytte telefonummer. Vi både var överens om att kommunen faktiskt skulle prioritera att salta mera på vägen utanför skolan för det var verkligen glashalt. Jag är tacksam för att ingen skadade sig.

Jag ringde till Micke på jobbet och berättade om det som hade hänt, han blev vansinnig och tyckte inte att jag skulle köra bil mera. Han blev orolig och reagerade såklart, det kan te sig på olika sätt. Det viktigaste var återigen att ingen var skadad.

Väl hemma igen så tog jag en kaffe, Charlie och Colin gick till skolan och sen klädde jag på Amadeus och Livia. Vi skjutsade Engla-Freja till skolan och på vägen hämtade vi upp hennes pojkvän Alan som hade försovit sig. Alla kom i tid och inga flera olyckor tack och lov!

Vid här laget har jag redan hunnit köra två maskiner tvätt, rastat hundarna och Amadeus har somnat om. Snart ska jag börja med lunch innan det är dags att åka mot jobbet.

Apropå bilar, tycker så synd om Victor som blev lurad på bilköpet han gjorde när han tog sitt körkort. Han hade sparat ihop pengar för att köpa just den där bilen han önskade sig, han hittade vad han trodde var rätt bil. Åkte till bilfirman, de provkörde bilen och allt verkade okej. Micke och Oliver var med och även de tyckte väl att allt såg bra ut. Så Victor köpte bilen och körde hem den. Och ja, det var väl i stort sätt det han kunde göra sen gick den sönder. Vi har försökt få rätt i detta men står just nu handfallna, Victor kan inte lämna tillbaka bilen och får istället lägga en massa pengar på reperationer. Så trist! Han någon av er haft samma otur med bilar?

Tog några bilder på störst och minst innan Victor åkte hem till Västerås. Och Charlie ❤️

Har hunnit städa bort julen också. Ni med?

Tänker varje år att nu ska jag vara duktig och sortera alla julsaker ordentligt. Nej det blev inte så den här gången heller 🙈 Ner i lådor och ut i hönshuset tills det är dags nästa gång.

Amadeus hjälpte mig, då gick det fort!

Nu är lunchen klar och jag ska äta lite snabbt innan jag åker. Ta hand om er och kör lugnt!

Kram / Madeleine

Prenumerera
Notify of
guest

7 Kommentarer
Äldsta
Senaste Populära
Inline Feedbacks
View all comments
Camilla
Camilla
1 month ago

Vi har varit med om samma sak 3 månaders garanti har man hos en bilfirma vissa kan vara tjuriga men det är bara å inte ge sig!🙌 funka inte de så kontakta allmänna reklamationsnämnden. Den bilen ska dom antingen ta tillbaka eller laga. Hoppas det löser sig kram 🤗🤗💓

Lm.
Lm.
1 month ago
Reply to  Camilla

Finns inget som säger att man har tre månader längre.
Vi fick 1 mån.
Men konsumentköplagen gäller även vid bilköp.

AnnKatrin
AnnKatrin
1 month ago

Kolla med konsumentverket! Jag har köpt en bil från en bilfirma som bara krånglade. I kontraktet stod det att allt ansvar för bilen var mitt o inte bilhandlarens. Men det går ändå annullera ett bilköp inom ett år (eller ett halvår?)enligt konsumentlagen. Jag fick lämna tillbaka den och fick alla pengar tillbaka. Lycka till 🥰!

Gen Eriksson
Gen Eriksson
1 month ago

Hej Madde vad jobbar du med har glömt det Ha en bra dag

Margareta
Margareta
1 month ago

Kontakta ARN

Karin
Karin
1 month ago

Jag var med om en liknande grej när jag köpte bil! Jag grävde fram bevis att bilfirman visste om att det var ett fel på bilen (fick kontakt med en bilverkstad som hade kännedom om bilfirma av en ren slump!) Det blev jurist inkopplad och en hel del luskande om företaget i sig och sedan tog de tillbaka bilen..(Inte så smart företag när han som är skum har gjort sin fru till vd som ju är den som får ta smällen av en rättsprocess o hon visste ingenting o var väldigt ärlig mot mig o blev väldigt upprörd av mina bevis)

Lotte
1 month ago

Lycka till med bilen och hoppas ni kan få ett återköp!!

Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kalas!

Nu har vi haft kalas för våra fjortonåringar. Vi bjöd familjen på hemmagjorda hamburgare, sallad, lökringar, chilicheese bollar, mozzarella sticks,

Läs inlägget

Samarbetsförfrågningar

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast möjligt.

Kontaktinformation
Beskriv kampanjen