Logotyp Madeleine Ilmrud vit
Sök
Stäng denna sökruta.

Uppfostringsmetoder?

Solen kikade fram nu på förmiddagen. Skulle så gärna vilja ta på mig och gå ut. Håller Tuva-Li hemma från dagis idag också då hon fortfarande har lite ont i sin tå. Hon fick ju inflammation i leden som sitter vid stortån till följd av ett litet sår som hon hade. Nu har hon fått i sig antibiotika ett tag och det är mycket bättre. Förhoppningsvis så kanske hon kan gå till sitt älskade dagis imorgon. Hon vill gå till dagis och sy på sin babblare Tutu. Charlies syr också en babblare Chacha och Colin en som heter Coco och det pratas om dom hela tiden här hemma. Tänk om jag kunde sy, det är något jag skulle vilja kunna. Men jag är verkligen kass på det.

Tidigt i morse när jag vaknade så hade Engla-Freja, Adam och William redan gått upp. De går alltid upp först hemma hos oss. William gillar att gå upp tidigt på morgonen för då får han titta på nyheterna i lugn och ro. Det låter som jag skriver om en gammal gubbe men det är faktiskt sant. Han vill veta vad som händer i världen och har gjort det till en vana att gå upp på morgonen och slå på tv 4. Så dricker han en kopp varm choklad och äter sin skinksmörgås.

Engla-Freja och Adam lekte med Tuva-Lis tårta och bjöd varandra på kaffe. Det var nog ganska mysigt att få leka ifred.

december4

december6

december5

Leksakerna hittar ni HÄR

Inte alltid lätt att få ”egentid” i leken med två extremt busiga tvillingbröder. Charlie och Colin är enorma just nu. Jag intalar mig att det hör till åldern och att dom är två. De ska retas och slåss hela tiden, jag blir tokig! Och när man säger till dom så skrattar dom sådär busigt att man inte själv kan hålla sig för skratt ibland. Så säger Charlie ”mamma jag är en busunge”.

Hur gör ni med era barn? Har ni några metoder för busiga fyraåringar? Att vara konsekvent är ju bra, men när inte ens det hjälper hur gör ni då? Nu är det inte första gången jag har fyraåringar och kan trösta mig med att det blir bättre. Själv har jag inte direkt några särskilda metoder. Självklart säger jag ifrån och blir de alltför jobbiga och inte alls lyssnar på tillsägelsen så kan jag lyfta undan dom ett tag och låta grabbarna få tänka över vad de har gjort. Att be om ursäkt är ett måste, de gör man bara.

Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Dela inlägget

Relaterade inlägg

Samarbetsförfrågningar

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast möjligt.

Kontaktinformation
Beskriv kampanjen