Logotyp Madeleine Ilmrud vit
Sök
Stäng denna sökruta.

Världens godaste julkakor!

Precis som varje jul är det nu dags att skapa magi i köket med de ljuvligaste julkakorna som får hela huset att dofta av kärlek och tradition. Med bara några få ingredienser och enkla steg kan du skapa små mästerverk som kommer att charma smaklökarna och värma hjärtan. Dessa läckerheter är en garanterad succé vid varje julfirande. Ta fram bakplåten och låt julens bästa smaker sprida glädje och gemenskap!

Vackert kakfat med magiskt goda nougatkakor

Ilmruds nougatkakor kan vara det inlägget som fått mest besökare på bloggen någonsin. I flera år har jag delat med mig av det här receptet som ursprungligen kommer från min svärmor och varje gång är det lika uppskattat. Jag redan bakat två omgångar med nougatkakor, av någon konstig anledning tar de slut på en gång 🤭

Så här gör du…

9 dl havregryn

300 g smör/margarin

3 dl socker

2 tsk bakpulver

2 tsk sirap (eller en dutt som ”svärmor” säger😄)

250 g odense nougat (fast jag tar två nomnom)

Smält smöret och blanda under tiden havregryn, socker och bakpulver i en bunke. När smöret har svalnat en aning så blandar du ner även det och till sist så tillsätter man en ”dutt” sirap. Blanda ordentligt och smöra/olja en långpanna. Fördela smeten jämt i långpannan och ställ den i ugnen på 175 grader tills den fått en fin gyllenbrun färg. När kakan fått en fin färg så är det dax att plocka fram nougaten, som förvarats i kylskåpet. Hyvla nougaten över den varma kakan så den smälter (hur mycket? Efter smak!). Sen är det bara att ställa kakan kallt så nougaten stelnar. Skär sedan upp bitar efter tycke. För att höja smakupplevelsen kan jag rekommendera att strö flingsalt på kakan. Klart! Förvara kakorna kallt, jag brukar ha mina i frysen och tar fram dem en stund innan jag serverar.

Juligare än så här blir det inte ❤️🎅🏼

Ingredienser och målande bilder av hur man bakar nougatkaka

Vackra kakburkar från Erikshjälpen, återbruk är det bästa!

Gillar ni mina recept så får ni gärna dela det, hoppas det smakar ❤️

Kram / Madeleine

Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Äldsta
Senaste Populära
Inline Feedbacks
View all comments
Katarina
Katarina
4 months ago

Mums, vad gott. Måste prövas!

Angelica
4 months ago

Så glad att du visat dessa för mig, vilken craving jag hade som preggo med Line 😂 men nu ska de bakas igen till jul, ska baka de glutenfria dock så min syster också kan njuta 🙂 ❤️

Sandra
4 months ago

Håller just på i detta nu o testar din kaka. Har dock fått byta ut nogaten mot choklad då jag är nöttalergiker. Ska bli jätte spännande att testa på denna kaka. Tack för tipset!!!

Dela inlägget

Relaterade inlägg

Samarbetsförfrågningar

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast möjligt.

Kontaktinformation
Beskriv kampanjen