En av de vackraste dagarna!

När Rickard och Angelica gifte sig i rådhuset, var det som om hela världen andades i takt med deras hjärtan. Den gamla byggnaden, med sina höga fönster och ståtliga pelare, såg ut som en tidlös vaktpost som hade sett generationer av kärlek blomstra. Solens strålar silade in genom fönstret, och utanför hörde man fåglarna kvittra i takt med bröllopsparets lycka.

Angelica var klädd i en klänning vit som nysnö, strålade obeskrivligt vacker. Hennes leende var som vårens första blomma, medan Rickard, i sin eleganta kostym, stod bredvid henne som en stolt ek, stark och pålitlig. Deras ögon möttes i en blick fylld av löften och drömmar, och tårar av lycka trillade nedför kinden.

Det var ett bröllop som inte bara firade deras kärlek, utan också firade livet självt.

Här såg Anglica och Rickard sin brudbukett för första gången. Parets äldsta dotter Leia lämnade över buketten, det blev både känslosamt och fint. Jag och Micke gav buketten till paret i bröllopspresent 🤍

Du hittar Angelicas klänning HÄR!

När Angelica frågade mig om jag ville fotografera deras bröllop så blev svaret självklart JA! En ära att få föreviga ett bröllop, och när det är ens bästa väns bröllop så blir det ett ännu viktigare uppdrag. En betydelsefull dag där jag såg de fina uttrycken och de vackra gesterna. Men att fånga ögonblicken och detaljerna hos människor som står en så nära är också en utmaning, för mina ögon tårades hela tiden. Det känns så speciellt att vi också fått vara med och planera hela bröllopet. Från början skulle bröllopet varit hemligt, en lång historia som Angelica får berätta om. Besök hennes blogg HÄR!

På väg in i rådhuset med alla sina brudnäbbar 🤍

Det var ungefär här de sa ”I do”! Jag och Micke var vittnen.

Första familjebilden som gifta 🤍

Herr och fru Sandberg! Efter ceremonin dansade det lyckliga paret ut till toner av Bruno Mars, med glädjefyllda skratt och och ett evigt hurrande blev känslan av kärlek och samhörighet påtaglig. Nästan som ett varmt sommarregn som tvättar bort alla bekymmer och lämnar efter sig en grönskande värld. Att se Rickard och Angelica så lyckliga efter allt de har gått igenom var både rörande och väldigt fint.

Jag minns så väl när jag sa till Angelica att det kanske var dags att ”slå till” och faktiskt gifta sig, jo för detta har jag hört i många år nu att de vill gifta sig. Bara skicka in en hindersprövning och sen är det klart. Och det var ungefär så det gick till, för just den där dagen så bestämde dom sig för att gifta sig! Av kärlek till varandra, och för att fira livet.

Att kasta rosblad på bröllopsparet är en tradition med djupa rötter i symbolik och historia, fylld med mening och poetiska undertoner. Denna sed har sitt ursprung i en önskan om att bringa lycka, kärlek och välgång till det nygifta paret.

Rosblad symboliserar skönhet och kärlek, två av de mest grundläggande elementen i ett äktenskap. När gästerna kastar dessa blad på brudparet, är det som om de sprider kärlekens essens över dem, en välsignelse för en vacker och kärleksfull framtid tillsammans.

Traditionen kan spåras tillbaka till antikens Rom och Egypten, där blomblad och örter kastades för att avvärja onda andar och bringa lycka. Genom århundradena har denna sed utvecklats och anpassats, men anledningen har alltid varit densamma – att sända goda önskningar och välsignelser till brudparet. Ett slags poetiskt uttryck och hyllningen till de två lyckliga som funnit varandra.

Vi plockade rosblad, och torkade rosblad i ugnen i många timmar. Det blev en doft av kärlek kan man säga, köket luktade Ingrid Bergman i flera dagar efteråt. Men visst är det magiskt vacker!?

Många kramar och pussar från Rickard och Angelicas familjer.

Nästan hela familjen Ilmrud var på plats för att fira den här vackra dagen. Amadeus var lite hängig, vi trodde det var värmen och tänder som var på gång. Min magkänsla sa ändå att vi borde åka till vårdcentralen för att en läkare skulle få titta på honom. Vi gjorde det och domen blev virus och ingen fara. Men av denna anledning så kunde vi inte vara så länge på bröllopsfesten efter vigseln.

Mina älskade grabbar! Vi saknade Oliver som inte kunde vara med.

Det vackra bröllopsparet 🤍

Rådhuset i Motala är fantastiskt vackert. Som ett italienskt renässanspalats.

Sandberg/Ilmrud 🤍

Många har frågat om våran outfit. Angelicas klänning kommer från bubbelroom, Rickards kostym dressman, Mickes kläder kommer från Kappahl och det gör även mina kläder förutom blusen som kommer från Gina. Barnens kläder kommer också från Kappahl.

Tack för att vi fick vara vid er sida på denna vackra dag!

De vackra ringarna hittar ni HÄR! Så vackra och tidlösa.

Enligt seden så representerar tårtan sötman och glädjen i äktenskapet. Traditionellt sett symboliserar bröllopstårtan delning och gemenskap. När brudparet tillsammans skär den första biten och matar varandra, visar de en akt av delning och stöd som de lovar att upprätthålla i sitt gemensamma liv. Jag gillar traditioner och jag älskar bröllop!

Tårtan bakade Angelica själv och den blev så fin!

De fina detaljerna som prydde middagsborden och trädgården gjorde hela festen. De kommer från Partydekor.se De hade också snickrat ihop pusshållsplats och fina skyltar.

Vill man ha en annorlunda och otroligt rolig gästbok så måste jag tipsa er om efterpipet.se

Det är precis vad det ser ut som – en talande gästbok! Där kan gästerna tala in sina hälsningar och man får alla meddelanden sparade. Perfekt till alla sorters tillställningar och kalas. Kan hända att det blir en del roliga hälsningar in på småtimmarna.

Jag och Angelica gav varandra smycken den här dagen, som en symbol på våran vänskap. Jag ska visa er i ett inlägg längre fram.

Tills sist vill jag bara skriva att kärleken är som en trädgård, den kräver omsorg, tid och tålamod för att blomstra och växa stark. Ta hand om varandra.

Kram / Madeleine