Min lilla hemlis. Vackra färger och kaffemuggar.

Nu är det klart! Mitt lilla projekt som jag påbörjade förra veckan. Köpte några garnnystan i våran lokala sybutik, de låg där alldeles ensamma och på något sätt så drogs jag till dem. Jag älskar hösten, det är den årstiden när alla färger exploderar och jag mår som allra bäst. Jag fylls av energi när bladen ändrar färg, när allt det gröna blir orange, rött, gult och brunt. Jag blir varm inombords när jag omsluts av höstens vackra målningar.

Och visst finns det kanske en anledning till att jag drogs till just det där garnet 🤎🧡 Så nöjd över min mormorsväska och halsduk! Älskar kombinationen.

Mormorsväskan virkade jag med storlek 3,5 på virknålen, jag minns inte vad det flerfärgade garnet heter, men jag ska fråga nästa gång jag besöker sybutiken. Vet ändå att jag läste att det var ullgarn. Det enfärgade garnet heter Acacia och kommer från hobbii. Ett ganska tunt garn. Visst är färgerna underbara?

Jag hade ingen plan när började virka, gjorde en mormorsruta som blev större och större. 23 varv senare hade jag gjort en sida av vad som skulle bli en väska. Botten och sidorna gjorde jag var för sig. Efter mycket velande hit och dit så bestämde jag mig också för att göra ett bredare och ”vadderat” axelband. Och vilket genialiskt drag det var för det kunde nog inte blivit bättre. Jag sydde även en innerväska som jag sedan sydde fast i den virkade väskan.

I hela mitt liv har jag haft en känsla av att vilja skapa. Det är svårt att förklara just det. Det är lite som att släppa fram det som bor djupt inom mig, att låta det som rör sig därinne få en form, en röst, en färg, ett uttryck. Jag har spelat piano sedan jag var riktigt liten, målat tavlor, skrivit oändligt många texter. Tagit tusentals fotografier på vackra saker. Dansat. Det är befriande att lyssna till den där inne rösten och det är otroligt roligt när man ser något växa fram.

Fint när något större än en själv verkar ta över, när idéerna bara strömmar genom ens händer, som om man är ett redskap för något djupare, något ursprungligt. Sen är skapandet är inte alltid enkelt. Ibland är det att sitta med kaoset inom sig, och försöka hitta en väg ut ur en djungel av tankar och idéer som inte går att fånga. Och ibland är det att sitta många timmar framför en tutorial och försöka lära sig en fast maska. Ni förstår vad jag menar, en del saker kanske finns där från början men allting går att lära sig.

Minns ni att jag nämnde att jag hade många roliga saker att dela med mig utav? Är så lycklig att jag nu kan berätta en liten hemlis, jag har tagit fram en helt underbar höstkollektion med allt jag älskar mest med den här årstiden. Färgerna, blommorna och så pumpor såklart 🧡

Toppen finns i två olika färger, vit och beige (visar den andra färgen längre ner). Båda är galet snygga, och fina att matcha till jeans, kjol eller enkla joggingbyxor. Man kan enkelt klä upp sig med den här fina toppen, likväl som att bara sitta i soffan och mysa med en kaffemugg. Den passar för alla tillfällen helt enkelt. Finns i storlek S – 2 XL. Ni hittar toppen –> HÄR! <–

Och apropå kaffemugg vad vore hösten utan en sådan? Vad vore livet utan flera sådana. Ja jag älskar ju muggar precis lika mycket som jag älskar kaffe latte. Så självklart ville jag göra en mugg till min kollektion.

Ni hittar min kaffemugg –> HÄR! <–

Jag hoppas ni gillar det här precis lika mycket jag 🧡 Alla vi i team höst kan väl matcha?

De sista dahliorna blommar nu, sensommarblommorna har blivit höstblommor. Jag ska ta mig tid i helgen och gräva upp alla knölar. Lyckos mig som verkligen har kunnat njuta så länge av deras skönhet. Om jag har tur så lyckas jag övervintra alla knölar.

Så här ser den beiga toppen ut.

Ta hand om er nu, nu ska jag njuta av en kaffe latte i min nya höstmugg ☕️🧡

Kram / Madeleine