Minns ni att barnen satte ärtor för ett tag sen? Nu kan vi servera nyskördade ärtskott till middagen vilket är så vansinnigt gott och väldigt roligt ️
Har delat det här receptet tidigare men här kommer det igen!
Kryddiga biffar med magiskt god chilisås och hasselbackspotatis
Blandfärs 1kg
3 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
6 msk chilisås
1/2 tsk salt
5 dl lätt creme fraiche
2 tsk soja
1 tsk torkad malen timjan (men lika gott utan)
2 tsk grovmalen svartpeppar
1 dl vatten
Börja med att Blanda köttfärs, vitlök, finhackad lök, chilisås och salt till en jämn smet.
Forma till ca 16 biffar och stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Sen tar du upp biffarna.
Rör ner creme fraiche, peppar, soja, timjan och vatten i stekpannan och koka sen upp såsen och lägg ner biffarna. Nu ska biffarna koka några minuter i såsen. Voilà klart!
Vi serverade våra biffar till hasselbackspotatis, galet gott! Men det går såklart att servera till mos eller pasta också.
Såhär gör vi hasselbackspotatis. Och tänk på att göra potatisen först så den hinner bli klar lagom till biffarna är färdiga. Värm ugnen till 200°. Skala potatisarna och skär i 3 mm tunna skivor men så att de håller ihop i bottnen. Lägg potatisarna i en smord ugnssäker form.
Smält smöret och pensla potatisarna. Strö över salt och peppar och avsluta med ströbröd. Baka potatisarna i ugnen i 45 minuter. Glöm inte att känna med en sticka att potatisen är mjuk rakt igenom.
Smaklig måltid! En riktig festmåltid
[…] jag ska tipsa er om ett middagsrecept som passar otroligt bra med ärtskott så klicka HÄR! Ett av mina favoritrecept! Där kan ni också se när vi sådde ärtskott förra året i djupa […]