Logotyp Madeleine Ilmrud vit
Sök
Stäng denna sökruta.

Ärtskott och återuppståndelse!

Vi har återuppstått kan man säga. Familjen drabbades av vinterkräksjuka, ett rent helvete om du frågar mig. Det finns inte mycket i vardagen som påverkar en stor familj så mycket negativt som när man får just vinterkräksjuka. Jag ska bespara er detaljerna, nu så här i efterhand kan man skratta lite åt det tragikomiska. Men om jag säger så här, två toaletter på så många sjuka samtidigt är inte det mest optimala. Jag kanske berättar mera om det här i en sån där podd! Jag vet att många frågar om podden och vi gör allt för att planera det på allra bästa sätt. Men det kommer bjudas på båda ett och två skratt det lovar jag!

Innan vårt lilla kaos bröt ut så hade jag tänkt skriva om ärtskott. Jag och EmmyLou satte ärtor för ett par veckor sedan.

Det är både roligt, gott och snyggt! För att inte glömma ekonomiskt.

Allt man behöver är gula ärtor (vi köper ekologiska) och lite jord. Ett paket gula ärtor 500 gram kostar 17 kr och räcker till många sådder. Köper man färdiga ärtskott i en liten papperslåda i affären så kostar det ungefär 30 kr och då får man inte alls så mycket.

Det roliga med ärtskott är att de växer otroligt fort. På bara några dagar så kan man se att det kommit upp så gröna skott. På bilderna nedan så är ärtskotten 1,5 vecka 🌱😀

Jag satte ärtor i ett runt zinkfat och i en vanlig kruka. Men man kan med fördel bara lägga lite jord i ett djupt fat för att man behöver inte alls mycket jord. Och så är det fint att så i ett djupt fat också. Eller varför inte i fina muggar? Det enda man inte får glömma är att vattna.

Jag blötlägger inte ärtorna innan, en del gör det men det fungerar precis lika bra utan att göra det. Lite jord, ärtor och lite mera jord. Sen är det bara att vattna lite.

Här nedan kan man se hur det ser ut i vanlig kruka.

EmmyLou älskar ärtskott, eller ja nästan hela familjen gör det. Och tar det slut så är barnen snabba på att så nya.

På frågan vad vi äter ihop ned ärtskott så är svaret – allt! Väldigt gott att ha på en ostsmörgås, eller till all sorts mat. Jag brukar klippa ner i salladen ☺️

Om jag ska tipsa er om ett middagsrecept som passar otroligt bra med ärtskott så klicka HÄR! Ett av mina favoritrecept! Där kan ni också se när vi sådde ärtskott förra året i djupa tallrikar 😀

Kram / Madeleine
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Äldsta
Senaste Populära
Inline Feedbacks
View all comments
Pia
Pia
18 days ago

Jag brukat plantera popcornkärnor ( ej micropop ) och de är lika bra att växa som ärtor. Blir jättefina som uteväxter på sommaren.

Lena
Lena
18 days ago

Så gott med ärtskott.
Men man ska inte odla ätbart i zinkbalja. Zink är inte nyttigt

Anna
Anna
14 days ago

Vilken snygg skjorta, märke?

Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kalas!

Nu har vi haft kalas för våra fjortonåringar. Vi bjöd familjen på hemmagjorda hamburgare, sallad, lökringar, chilicheese bollar, mozzarella sticks,

Läs inlägget

Samarbetsförfrågningar

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast möjligt.

Kontaktinformation
Beskriv kampanjen