Logotyp Madeleine Ilmrud vit
Sök
Stäng denna sökruta.

Ett tecken på att våren snart är här…

Idag blev det ännu en tidig morgon för min kära man. Fotbollscup i Degerfors med Charlie, Colin var hemma för han är skadad och kan inte spela match. Istället jobbade Colin som domare på en cup för lite mindre barn. Imorgon ska vi ringa vårdcentralen så någon får undersöka vad det kan vara för fel. Smärtan sitter framför allt i höften och ibland får han även ont i ljumsken. Jag tänker att det kanske beror på någon slags obalans i musklerna, eller överbelastning. Colin tränar ganska hårt och just nu är han inne i en tillväxtfas och det kanske också påverkar. Nu har vi beordrat vila och det är såklart frustrerande för någon som vill spela fotboll men inte riktigt kan.

Jag fick med mig några av barnen ut i trädgården på eftermiddagen, det kändes nästan som vår i luften. Solen värmde mot husväggen och när jag blundade så fick jag en känsla av förnyelse. För ni vet våren är mer än bara en årstid, det är en känsla. Nu vill man uppleva det nya och lägga det gamla bakom sig.

Idag såg det ut såhär på ena sidan av trädgården, ”dahliaverandan” som vi kallar den.

Tänk att det om bara några månader ser ut såhär…

Murgrönan har klarat sig bra över vintern och trivs bra kring syrenträdet. Det är faktiskt en favorit, jag gillar murgrönan för den kan rama in en trädgård på ett tjusigt sätt. Och så är den vintergrön också.

Och syrenen har fått knoppar. De första knopparna på träden är som små löften om framtiden, små grönklädda budbärare. Jag längtar så mycket efter grönskan nu!


Hon med de gröna fingrarna verkar ha begått ett stort misstag. Men så är jag bara en glad amatör. Mina dahlior som jag duktigt och noga tog upp i höstas ligger alltså kvar i växthuset. De har legat där hela vintern. Hur kunde jag glömma!? Det känns nästan brottsligt. Rackarns också. Tror ni det finns hopp för dem? Jag måste ju ändå försöka återuppliva dem. Har knölarna frusit (vilket de har) så ska det ju inte gå att få liv i dem igen sägs det. Håll tummarna för att mina dahlior är ett undantag i statistiken.

Magnolian har även den fått små knoppar. Den trivs så mycket bättre framför hönshuset.

Den här eftermiddagen var solen magisk 🤎

Blev glatt överraskad när jag såg att även stockrosorna trivs. De har redan börjat växa, lite tidigt kanske men stockrosor är tuffa!

Nu läste jag att kylan skulle komma tillbaka den här kommande veckan, men just idag kändes det som vår! Ta hand dig så hörs vi snart 🤎

Kram / Madeleine
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Äldsta
Senaste Populära
Inline Feedbacks
View all comments
AnnaLena Strandh
AnnaLena Strandh
4 months ago

Hej! Vi går en fin tid till mötes,längtar till sol och värme❤️❤️🌷

Pia
Pia
4 months ago

Finns ingenting som heter ”obalans i muskler”. Sätt inte egen diagnos !

Lena
Lena
4 months ago

Gå till en bra kiropraktor med Collin, gärna en som är Doctor of Chiropractic.

Lena
Lena
4 months ago
Reply to  madeleine

Min son gick dit både med ljumskarna och stukade fötter. Helt otroligt vilken skillnad det blev för honom

Dela inlägget

Relaterade inlägg

Grattis Adam!

Det är svårt att sätta ord på den stolthet och glädje vi känner. Vår Adam, som vi har sett växa

Läs inlägget

Samarbetsförfrågningar

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast möjligt.

Kontaktinformation
Beskriv kampanjen