Logotyp Madeleine Ilmrud vit
Sök
Stäng denna sökruta.

Godmorgon alldeles för tidigt…

Det känns som om liten i magen håller på att möblera om. Det är ett jäkla liv där inne i magen. Svårt att sova när någon försöker hoppa sönder min lever och spela trumma på urinblåsan. Det känns så konstigt att ”bara” ha en bebis i magen. Det är inte lika trångt och rörelserna blir mera tydliga. Så är man ju väldigt mycket smidigare också. Jösses så tungt det var att bära två barn. Någon frågade om jag var snittad? För att mina magsmärtor kan komma ifrån någon sammanväxning som är vanligt att få efter snitt. Men nej jag är inte snittad. Tanken på att någon skulle skära i min kropp är motbjudande och avskräckande. Jag förstår inte dessa kvinnor som faktiskt väljer att bli snittade av olika anledningar. När jag väntade tvillingarna så hade jag ångest inför förlissningen. Det är trots allt ganska vanligt med snitt och komplikationer kan tillstöta. Självklart så lade sig tvilling nr ett åt fel håll, dvs i säte. Och då får man inte föda vaginalt. Så det var ju bara att ställa in sig på att det skulle bli snitt. Kommer så vän ihåg just den här tiden i graviditeten, allt kändes hopplöst och jag grät ofta för att jag var så rädd. Micke tröstade mig med att det var för barnens skull och visst kändes det bättre, allt för att bebisarna skulle må bra. Men jag hoppades in i det sista på att han skulle vända på sig. Det gjorde han inte, däremot så hade nu tvilling nr två snurrat på sig. Nu var hoppet ute, båda tvillingarna låg säte nu blir det snitt. Läkaren på mödravården förstod min oro och ångest och tog upp min förlossning med kollegateamet i Linköping. De beslutade att jag fick föda vaginalt på ett villkor, att jag röntgade bäckenet. Och det gjorde vi så fort vi fick veta att jag skulle få föda normalt. Det var en fredag och Micke tyckte att vi skulle passa på när vi ändå var på sjukhuset. Tur var det för på söndagen kom värkarna. Det gick fort, precis att vi hann komma in till bb Linköping. Allt gick bra och jag födde grabbarna säte/säte. Så glad över att slippa snitt 🙂 Uppe på benen direkt efter förlossningen. Så svaret på frågan om jag kan ha sammanväxningar är nej. Låter smärtsamt usch. Nu verkar det som liten därinne har lugnat sig. Ska passa på att försöka somna om en liten stund.

Sov gott…

Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kalas!

Nu har vi haft kalas för våra fjortonåringar. Vi bjöd familjen på hemmagjorda hamburgare, sallad, lökringar, chilicheese bollar, mozzarella sticks,

Läs inlägget

Samarbetsförfrågningar

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast möjligt.

Kontaktinformation
Beskriv kampanjen