Här kommer ett litet baktips nu till jul. Perfekt att bjuda på till kaffet på julafton.
Man behöver…
Havregryn 9dl
Socker 1dl
Margarin 300g
Sirap 2msk
Bakpulver 2tsk
Nougat
Smält smöret, under tiden så blandar du havregryn, socker och bakpulver i en bunke. Häll sedan över smöret och blanda väl. Tillsätt sedan sirap (svärmor säger att det ska vara en ”dutt” sirap, svårtolkat?).
Bred ut blandningen på en ungsplåt och grädda på 175 grader tills kakan får en fin färg.
Nu är det dags att ta fram nougat…
Hyvla nougat över kakan medan den är varm. Det kommer lägga sig ett fint chokladtäcke över kakan.
Nu ska kakan bli kall innan det är dags att skära till kakor i valfri storlek. Ett tips är att gå ut med plåten det brukar jag göra.
Voila kakorna är färdiga! Farligt goda och superenkla att göra. En favorit här hemma på julafton ♥