Logotyp Madeleine Ilmrud vit
Sök
Stäng denna sökruta.

Livets alla ögonblick.

Ligger i soffan och gör ingenting. Lite segare än vanligt, jag tror klockan var runt 03.30 när jag kom i säng men det var det värt det för jag hade jätte kul. Började kvällen hos min fina vän Nancy. Det blev toppen från Suzanne Nilsson och jag bara älskar den! Ni hittar sidan där jag köpt den HÄR

IMG_7174

IMG_7189

Nancy hade dukat upp med en vegetarisk smörgåstårta, ostar och god dricka. Jag måste verkligen be om receptet på den smörgåstårtan för den var fantastiskt god. Jag som inte ens äter smörgåstårta tyckte den va jätte god! Alla var så fina och stämningen var på topp. Vi var åtta pratglada kvinnor som skrattade och diskuterade livets alla ögonblick.

IMG_7203

IMG_7205

I födelsedagspresent hade jag köpt något som stod högst upp på Nancys önskelista, Rörstrand Carisma kaffekoppar. Jätte söta koppar, skulle själv kunna tänka mig att ha dom. Kanske tillsammans med Mon Amie porslinserien, det är så fint att blanda olika blåa mönster ihop.

IMG_7206

IMG_7210

IMG_7211

IMG_7235

IMG_7239

Konstigt nog så lyckas alltid ett ämne komma på tal när ett gäng kvinnor träffas – graviditet, förlossning och barn. Alla kvinnor upplever sina graviditeter och förlossningar helt olika. Men gud så starka vi är, på något sätt trots allas olika upplevelser så klarar man det. Vi pratade om uppfostran. Jag i min föräldraroll kan väl känna att jag har vuxit där. Om jag jämför med när jag fick Victor, då var jag bara femton år gammal. Jag var jätte dålig på att vara konsekvent, sa jag nej till något så fanns inte alltid tålamodet att hålla fast vid nej. När den lilla söta pojken blev ledsen så stora tårar trillade nedför kinderna för att mamma sa nej så trillande jag dit. Det har jag fått sota för idag! Men mina ”brister” då behöver ju inte haft med min ålder att göra såklart. Det finns säkert förstagångsmammor som gör samma ”misstag” som jag gjorde men som är betydligt äldre. Man mognar i sin föräldraroll. Och med handen på hjärtat så trillar jag fortfarande dit ibland.

Vi pratade om att man måste vara pedagogisk med barnen. Gå ner på deras nivå och på ett sansat och bestämt sätt berätta och förklara varför saker och ting blir som de blir i en konflikt. Men som en av mammorna sa ”ibland tror jag faktiskt inte att det hjälper” och jag måste nog hålla med. Ibland kanske man inte kan förklara för barnen och då får de väl spela ut sin ilska bäst de vill tills de har kommit på att mamma eller pappa faktiskt har rätt.

Så skrattade vi åt att en del föräldrar oftast (svenskar) vill att allt ska se så perfekt ut för omvärlden. Som exempelvis det här med att ta ett glas vin när barnen är vakna. Många gör det utan att erkänna för det ser ju inte alls bra ut! Jösses, tänk om vi kunde göra saker och ting utan att bry oss så mycket om vad andra tycker och tänker. Hur som helst det gjorde vi igår, vi drack och åt gott!

IMG_7221

En liten rockringsuppvisning fick vi även under kvällen 🙂

Ser redan framemot nästa gång vi träffas allihop, man borde kanske göra det här till en vana? Middag, trevligt sällskap, skratt och ett glas vin ♥

IMG_7243

Tack mina fina vänner ni betyder mer än ni tror ♥

Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kalas!

Nu har vi haft kalas för våra fjortonåringar. Vi bjöd familjen på hemmagjorda hamburgare, sallad, lökringar, chilicheese bollar, mozzarella sticks,

Läs inlägget

Samarbetsförfrågningar

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast möjligt.

Kontaktinformation
Beskriv kampanjen