Logotyp Madeleine Ilmrud vit
Sök
Stäng denna sökruta.

Vet era barn vart kött kommer ifrån?

I samarbete med Welsh Lamb vill jag lyfta vikten av bra kött. Högkvalitativt kött med god djurunderhållning vilket är väldigt viktigt. Welsh Lamb har fått den eftertraktade statusen Protected Geographical Indikation av EU och med det menas att det spelar i samma liga som andra PGI-märkta produkter t ex parmaskinka och champagne.

I Storbritannien har det gjorts en undersökning där man frågat barn om de vet vart kött kommer ifrån, 1 av 3 barn vet inte att kött kommer från djur. Nu har man frågat barn även i Sverige om de vet och svaren är minst sagt underhållande. Titta på den här videon under haha 😀

bakboxen8

Jag var tvungen att fråga mina egna barn, vad de tror. Jag vet inte om jag som förälder brister i min föräldraroll eller om vi generellt är dåliga på att berätta för våra barn?

1. Varifrån kommer kött? Det kommer från påsar och hemifrån.

 
2. Vad gör man köttbullar av? (Tuva snurrar) Vet inte!? Gissa då, vad tror du? Jag vet inte men jag tror det är socker på köttbullar i alla fall. 
3. Hamburgare då? Vad gör man det av? Bröd och det är lite brunt.
4. Vad är pannbiff för kött? Alltså det är runda bollar som man plattar till. Min pappas kött och han gör sådana.
5. Och nötkött då, vad är det? Det var en bra fråga, kan man äta det också?
6. Tror du att djuren mår bra? Vilka djur? Våra?  Jo Tuvis alltså köttet kommer från djur, grisar och kossor vet du väl? Hur skulle jag kunna veta det? 

Fråga era barn 3-5 år gamla där hemma, vilka svar fick ni? Skulle vara roligt om ni ville dela med er 🙂 Barn är underbara, så brutalt ärliga och charmiga. Man kan inte annat än älska deras svar.

Kram / Madeleine

I samarbete med Welsh Lamb


Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Dela inlägget

Relaterade inlägg

Kalas!

Nu har vi haft kalas för våra fjortonåringar. Vi bjöd familjen på hemmagjorda hamburgare, sallad, lökringar, chilicheese bollar, mozzarella sticks,

Läs inlägget

Samarbetsförfrågningar

Fyll i formuläret så återkommer vi snarast möjligt.

Kontaktinformation
Beskriv kampanjen