När har man landat?

Inget är som väntans tider sägs det. När man väntar barn så känns det alltid som tiden går så långsamt. Man vill ju inget annat än att få hålla det lilla knytet i armarna. När förlossningen sen närmare sig och det blir ett faktum att man äntligen ska få se det man väntat på så länge så undrar man vart tiden tagit vägen. Även om jag varit totalt förberedd på att jag ska snart ska bli mamma så har värkarna alltid överaskat mig. Så det var så här det kändes here we go again. Men inget är så gott som fikan efter förlossningen när det lilla underverket ligger så oberörd och fridfull ihopkurad i sin lilla balja.

Idag kommer lilla Ina hem. Johanna har för första gången i sitt liv blivit mamma. Det får mig att tänka på när jag blev mamma för första gången. Jag var bara femton år, men trots våran åldersskillnad så är tankarna och känslorna ungefär desamma. Och jag kommer så väl ihåg den dagen jag lämade BB och fick ta med mig Victor hem.

Men när landar man egentligen? För vardagen kommer ju trots allt. Jag kan än idag prata om Victors födelse precis som om det var igår. Jag har nog inte landat ännu? Jag tror det kallas lycka. Och jag har mycket att vara lycklig över här i livet. När man är mitt uppe i allt så kan det ibland kännas tufft, men jag skulle absolut göra om allt om och om igen.

Någon frågade mig om det var något speciellt de skulle tänka på som nyblivna föräldrar? Och det ända jag kan säga är njut av tiden och tillvaron. Ta dagen som den kommer och lär känna den lilla bebisen. Tiden går fort så utnyttja den väl. Om tjugoett dagar så fyller min förstfödda son fjorton år. Lustigt det kändes som igår…

Erkänn att du favoriserar ett barn!

”De flesta föräldrar favoriserar ett av barnen”

Du tycker bättre om ett av dina barn än det andra.

Det gör de flesta föräldrar – även om det är tabu.

Men få föräldrar vet att favoriseringen kan få förödande konsekvenser, enligt forskare.

Ja det här hävdar en amerikans författare.

Jag kommer aldrig att erkänna något sådant för jag favoriserar INTE mina barn. Hur kan man ens göra det undrar jag? Alla mina barn är precis lika mycket älskade oavsett. De får lika mycket uppmärksamhet. Tonåringen vill inte längre ha samma uppmärksamhet. ”Men mamma gå ut!!!” Jaja jag vill vara där mer än jag får. Tolkas det som att jag favoriserar något av de mindre barnen då för de faktiskt vill ha mamma mer? Och att denna studie ens kan hävda att man ljuger om man inte erkänner sitt favoriserande är ju bara så befängt. Visst kan det säkert finnas skillnader från familj till familj men enligt mig så är det inte så i en normalt fungerande familj.

 Vilket slöseri att ens lägga energi på en sån här studie!

SÅDETSÅ!!!